Hovda til Hallingplast

Elisabeth Hovda er ansatt som materialteknisk sjef i Hallingplast AS. Hun skal her bidra til bedre kvalitet og mer kunnskap i hele verdikjeden, fra råstoff til sveising av sluttprodukt.
Hun begynner i den nyopprettede stillingen i morgen, den 1. september.

0

Elisabeth Hovda begynner i en nyopprettet stilling som materialteknisk sjef i Hallingplast. Hun kommer fra en stilling som sjefingeniør og leder for Materialkomiteen i Oslo VAV. Nå går hun inn i en ny stilling som materialteknisk sjef hos rørprodusenten Hallingplast. Der får hun et bredt arbeidsområde, med ansvar for materialer og utvikling mot best mulig bruk av materialer.

Noen av de viktigste nøkkelordene for Hovdas nye rolle i Hallingplast:

  • Standardisering og samarbeid på tvers av bransjen
  • Kvalitetsutvikling
  • Resirkulerte materialer som råstoff
  • Sveising og ny standard for opplæring i sveising

Kunnskap om rørmaterialer

– Det blir spennende å få jobbe sammen med dyktige folk i en ytterst fremoverlent og kunnskapsfokusert bedrift. Jeg har fått anledning til å jobbe med de fleste typer rørmaterialer og mange andre typer materialer gjennom årene, og blitt godt kjent med egenskaper og utfordringer ved disse. Fin lærdom, som blir nyttig i det kommende arbeidet med fullt fokus på PE og PP, sier Elisabeth Hovda.

Daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast er svært fornøyd med den nye ansettelsen.

– Vi får styrket laget med en av landets fremste fagpersoner på sitt felt. Elisabeth besitter en kunnskapsbase og en faglig tyngde og integritet av de sjeldne. Med henne i denne viktige rollen er vi mer enn noen gang før rustet til å utvikle og levere både dagens og fremtidens PE-rør og andre produkter i et bredt spekter. Dette er et lag jeg er uendelig stolt av, sier Tragethon.

Teori og praksis

Elisabeth Hovda kommer inn i Hallingplast-organiasjonen med en ubestridt solid faglig tyngde. Hovda har en doktorgrad i anvendt mekanikk fra NTNU, og har siden 2001 arbeidet med materialer ved NTNU, i Plastal, Standard Norge, FMC og siden 2016 i Oslo kommune.

Selv er hun minst like opptatt av den praktiske kunnskapen som av sin egen doktorgrad.

– Den viktigste kunnskapen blir til der teoretikeren og praktikeren møtes på like fot. Teoretisk kunnskap og praktisk erfaring i samspill gir til sammen den kunnskapen som virkelig tar oss videre, sier Hovda.