Alexandra Charpentier og Michel Roes har fått inn 16 mill euro for å samle inn og konvertere urin til biostimulant

Pumper 16 mill. euro inn i urinbedrift

Toopi Organics, pioner innen landbruksutnyttelse av menneskelig urin, har fått inn 16 millioner euro for å akselerere distribusjonen i Frankrike og Belgia

0

Selskapet Toopi Organics lanserer nå sitt første produkt i Frankrike og Belgia, Lactopi Start, en biostimulant utledet fra gjæring av menneskelig urin for delvis erstatning (opptil 50 %) av kjemisk gjødsel. Toopi Organics har fått markedsføringstillatelser i 6 europeiske land, og ønsker å samle inn og transformere mer enn 2 millioner liter urin i Europa i 2027.

Toopi Organics, et ungt bioteknologiselskap som spesialiserer seg på innsamling og transformasjon av menneskelig urin til biostimulanter for landbruket, kunngjør i dag å ha sikret 16 millioner euro for å finansiere sin industrielle industri og kommersiell distribusjon i Frankrike og Belgia. Selskapet har i dag 27 ansatte og er i ekspansjon.

Denne finansieringsrunden består av en serie A på 11 millioner euro og nesten 5 millioner euro i ikke-utvannende midler. VisVires New Protein-fondet ledet denne innsamlingen, etterfulgt av effektfondene Edaphon, Noshaq og MAIF Impact, samt BNP Paribas Développement. Historiske investorer, inkludert IRDI, JOHES og MakeSense, deltok også i denne finansieringsrunden.

Toopi Organics er et selskap som er forpliktet til å bevare vannressurser og landbruksovergangen, og støttes nå av 7 effektfond. Selskapet drar også nytte av en kontrakt for sosial innvirkning verdt 3,8 millioner euro vunnet fra Ecological Transition Agency (ADEME), og 1,1 millioner euro i Frankrike 2030-tilskudd tildelt av Bpifrance. All denne finansieringen vil utgjøre en viktig løftestang for mobilisering av bankgjeld i månedene som kommer.

Disse midlene vil tillate Toopi Organics å utvide sitt menneskelige urininnsamlingsnettverk, utvikle 3 nye biostimulanter fra urin og bygge to prosessanlegg med en kapasitet på 1 million liter per år hver, lokalisert i Frankrike og Belgia.

Alexandra Carpentier, administrerende direktør for Toopi Organics, erklærer: “Med denne innsamlingen er målet vårt for 2027 å distribuere en rekke urin-kildede biostimulanter på mer enn 600 000 landbrukshektar i Europa. Vårt første produkt har vært gjenstand for mer enn 40 agronomiske forsøk i løpet av de siste 3 årene. Den har fått grønt lys fra tilsynsmyndighetene og kan nå brukes i økologisk landbruk. I dag utgjør Lactopi Start derfor en økologisk løsning for å redusere vår avhengighet av import av fosfatgjødsel fra gruvedrift, uten å påvirke avlingene og redusere gjødslingskostnadene for bøndene. Markedsføringen startet i år i Belgia via landbrukskooperativet SCAM. Undersøkelsene som ble gjennomført i sommer av bøndene på mais og rødbeter er svært lovende, og en ny bestilling er nettopp levert. Dette lover godt for markedsføringen i Frankrike, som vi nettopp har startet med distributøren Qualifert.»

Marie-Anne Dupin, medgründer og forskningsdirektør, VisVires New Protein, legger til: “På litt over 3 år har Toopi Organics lykkes med å strukturere et urininnsamlingsnettverk rundt store aktører som Vinci Autoroutes, Futuroscope og WC Loc for musikk festivaler. Teamet oppnådde også en bragd ved å oppnå markedsføringstillatelser i 6 europeiske land for en ny biostimulant, basert på fermentert menneskelig urin. For investeringsmiljøet markerer denne runden en ny fase i realiseringen av industri-, landbruks- og miljøløftet Toopi bærer. »

Michael Roes, medgründer og president for Toopi Organics, legger til: «For fire år siden var det å slutte å urinere i drikkevann og vurdere urin som en fornybar naturressurs minoritetsideer, som fikk folk til å smile. Siden den gang har det oppstått en vitenskapelig konsensus om verdien av separat urininnsamling. Det var krigen i Ukraina, som forårsaket enestående mangel på gjødsel i 2022, med prisøkninger på opptil 300 %. Tørke selvfølgelig, med vannrestriksjoner fra mars i Frankrike i år. Med teknologien vår for hygienisering og gjæring av menneskelig urin, gir vi endelig en levedyktig økonomisk modell for landbruksverdi av urin. Med støtte fra dette konsortiet av investorer, som har åpnet opp internasjonalt med VisVires New Protein og belgierne Edaphon og Noshaq, er vår ambisjon å gå raskt og langt, i Europa og andre steder.»