Markedssjef Martin Rud ved AVK

EPD på programmet under Vann & Miljø 2024

AVK har utarbeidet EPD på sine sluseventiler og arbeider nå systematisk gjennom hele produtkspekteret. EPD er også et naturlig punkt på programmet under konferansen Vann & Miljø 2024.

0

Miljødeklarasjon (EPD) er i ferd med å etableres som en viktig del av det norske miljøarbeidet. AVK opplever oftere og oftere at EPD etterspørres av kundene. En EPD gir som kjent en detaljert informasjon om miljøpåvirkningen til et produkt gjennom hele dets livssyklus.

På konferansen Vann & Miljø 2024, som arrangeres i Tønsberg 17. – 18. april, står naturlig nok EPD på programmet.

– Vi har vært så heldige å få med oss Anne Rønningen, seniorforsker ved Norsus, til å forklare nærmere hva en EPD er, og hvordan en EPD kan brukes for å bidra til en mer bærekraftig næring. Anne har siden 2012 ledet arbeidet med ISO-standard for hvordan en EPD bør utformes, forteller Martin Rud, markedssjef i AVK Norge.

En EPD gir detaljert informasjon om miljøpåvirkningen til et produkt gjennom hele dets livssyklus. I flere og flere prosjekter vil det være en forutsetning å ha EPD på plass for at produktet skal vurderes inn i prosjektet. 

AVK har lenge prioritert arbeidet med å lage EPD, har utarbeidet EPD på sine sluseventiler og arbeider nå systematisk gjennom hele produtkspekteret med dokumentasjon på EPD.

– Det ligger mye arbeid bak en EPD, og vi er stolte av å ha fått på plass EPD på våre sluseventiler, forteller Rud, som henviser til hjemmesiden der dokumentasjonen heretter ligger under hvert enkelt produkt.

Les mer om Vann & Miljø 2024