Ny utstiller av året er Miljø og Fluidteknikk (MFT) her representert ved produksjonsingeniør Lise M Byrløkken

VA-Messene vokser videre

Årets mobile møteplass for VA-bransjen fyller stadig større arenaer. I år kommer man med flere utstillere enn noen gang og det er Kristiansand, Stavanger, Oslo og Trondheim som man skal innom for en dag. Påmeldingene har allerede begynt å ta seg opp og man forventer som vanlig en god økning i fra fjoråret.

0

Bærekraft i praksis. I stedet for at alle fagfolkene der ute må reise og overnatte for en stor nasjonal messe, reiser VA-leverandørene på tur til fire store byer. Dette er VA-Messenes ide. For de fleste er dermed et besøk på VA-Messene innenfor relativt kort reiseavstand. Med gratis frokost og lunsj er det også mulig å flette inn et besøk i den daglige dont. 

– Vi vet at det jobbes på spreng der ute både blant entreprenører, kommuner og rådgivere. Vi er en travel bransje der folk ikke lenger har mye tid til overs. Derfor føler vi at vi møter folk mer hjemme enn ved en stor sentral messe. I fire byer står utstillerne til tjeneste for både korte og lange besøk og vi som vanlig er en praktisk møteplass der det diskuteres løsninger og nyheter blir vist fram. De besøkende får treffe de regionale representanter og produsentenes egne fagfolk samt kunne ta og kjenne på varene. Vann og avløp er og blir helt avhengig av gode praktiske løsninger som er enkle å bruke. Uten å røpe for mye kan jeg si at det er meldt flere nyheter til årets messe, sier Terje Røising, leder for VA/VVS produsentene, som er arrangør for VA-messene.

I år har det dessuten for første gang vært pågang også fra flere store utstillere som har ønsket plass i enkelte byer. 

– Det er tydelig at flere har skjønt at dette er fagfolkenes møteplass og det er vi stolte av å ha bygget opp. Vi har imidlertid vært nødt til å avvise de siden de ikke er er medlemmer hos oss og fordi vi vil at alle skal oppleve den samme messa, forteller Røising. 

I Kristiansand har man vokst ut av Travparken, og i år blir det i Gimlehallen sørlendingene samles. I Trondheim har man tidligere benyttet et tidligere industribygg (E.C.Dahl) men i år er man installert i den flotte Ladehallen. På samme måte er det for hovedstadens del Oslo Varemesse på Lillestrøm som skal huse arrangementet. I år blir det forøvrig ikke besøk i Bergen, men i Stavanger, nærmere bestemt i Stavanger Forum.

– Rammen og fasilitetene blir dermed flottere enn noen gang, men fortsatt er grunnformelen at man skal treffe leverandørene uten for mye staffasje. Man satser på personlig kontakt og heller fysiske produkter, sier Røising. 

Av andre trekkplaster av året har man overlatt til VA-yngre å ta seg av seminarene og det ventes også besøk av to statssekretærer.

– Det blir spennende å høre hva politikerne har å by på og hvilke spørsmål de kommer til å få. Forøvrig vil jeg oppfordre alle til å melde seg på i tide, så vi i god tid kan sørge for tilstrekkelig med mat til våre besøkende. I Oslo i fjor røk det med 600 baguetter i løpet av 12 minutter, det er godt å ha litt å gå på når man skal komme seg rundt til alle leverandørene. Velkommen til en hyggelig og praktisk dag med våre flotte leverandører, sier messeleder Terje Røising.