Knallstart i Kristiansand 

Det strømmet på med besøkende til første dag av VA-Messene i Gimlehallen i Kristiansand i går. En god blanding av kommuneansatte, rådgivere og entreprenører kjente sin besøkelsestid da nær sagt hele bransjen viste fram sine produkter og løsninger innen VA. Alt lå dermed til rette for effektiv kontakt og gode dialoger om innovasjon og løsninger. 

0

Det vanket veldig gode skussmål fra utstillerne etter at den første etappen for VA-Messene var tilbakelagt i Gimlehallen i Kristiansand i går. Messen vandrer i dag videre til Stavanger, før den etterhvert skal innom Oslo og Trondheim. Info om messa

– Det var godt trøkk, og særlig var det mye folk i kjernetiden av messa. Utstillerne melder tilbake til oss at dette var den beste messen de hadde deltatt på hittil. Mange framhevet videre at det var nærmest bare folk i målgruppen som besøkte messa. Denne bestod som vanlig av en god blanding av kommuneansatte, rådgivere og entreprenører. Nettopp de tre viktige målgruppene for våre medlemmer, og ikke minst de tre aktørene som til daglig samarbeider om løsninger, forteller Terje Røising til VANytt.

Å flytte messa fra Travparken til Gimlehallen har også vært både et nødvendig og et lykkelig valg.
– Messa vokser år for år og Gimlehallen ga utstillerne bedre plass, det ble mer fri-areale for de besøkende, og gjennomføringen ble enklere for alle, understreker Røising.

En av utstillerne som var svært godt fornøyd med opplegget var Uponor Infra.

– Vi har hatt all time high her nede nå når det gjelder messer, det var nesten som vi måtte klype oss i armen, vi er veldig fornøyd så langt, og ser fram til de neste tre stoppestedene, forteller Robert Osvaldsen i Uponor Infra til VANytt.

Osvaldsen kan videre fortelle at man hele tiden under dagen hadde et høyt antall folk på standen, og at man følte at man traff lydhøre og interesserte besøkende som var opptatt av løsninger.

– Uponor Infra promoterer flere nyheter under VA-Messene, det er en flott anledning til å vise fram og få tilbakemeldinger. Uponor Infra satser som kjent stort innen drikkevann, overvann og separering av avløp, forteller Osvaldsen, som legger til at man fikk mye positiv tilbakemelding på de nye løsningene fra både kommuner og konsulenter.

– Vi har også fått nye folk på de ulike segmentene, så det er klart en god møteplass for oss. Her var det høy aktivitet og nyskjerrighet fra kommunene. Det ble faktisk gjort flere avtaler med kommuner om at vi skal ta en tur og presentere løsninger for større grupper i sørlandskommunene, så for oss er det full uttelling, sier Robert Osvaldsen i Uponor Infra.

Hos GPA Flow System er det også lovord om dagen i Kristiansand.

– Generelt var dette en god fagmesse der de rette personene i kommunene møter opp. I tillegg treffer vi konsulenter og utførende ledd. Vi føler at vi har gode diskusjoner og at det er fine innspill fra alle parter. Det gis oss også en god føling med hva som skjer i markedet og hva som forventes av oss. Det er fint å kunne vise fram løsningene til interesserte, og vi er tilfreds med oppmøtet, det er hele tiden gode diskusjoner, sier Per Ivar Søfteland hos GPA Flow System til VANytt.

Nettopp at man treffer midt i målgruppen er en ideell ramme for en fagmesse.

– Vi treffer de rette personene, og vi får maksimalt ut av tiden vi er på plass. Dette føler jeg har stor nytte begge veier. Vi lærer av kundene og de lærer forhåpentligvis også av oss. En av de beste messene jeg har deltatt på for fagpersoner, sier Søfteland.

– Servicenivået er upåklagelig fra Messeselskapet, og gjennomføringen prikkfri. Jeg anbefaler flere å komme på de tre neste dagene som messen varer. Vi har allerede fått spennende innspill og forespørsler å jobbe med og vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Per Ivar Søfteland hos GPA Flow System.

Info om messa