Billedtekst: Distriktsleder Stein Bjøru (t.v.) og daglig leder Tore Løkke ser frem til å spille på samme lag.

Tore Løkke selger trolig sitt livsverk til Veidekke

Veidekke Entreprenør AS har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs­entreprenøren Tore Løkke AS i Åfjord på Fosen i Sør-Trøndelag.

0

Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet.

– Kjøpet vil styrke vår konkurransekraft innenfor samferdsel og kraftutbygging, sier distriktsleder Stein Bjøru i Veidekke Entreprenør.

Anleggsentreprenør Tore Løkke AS har 78 ansatte, en omsetning på 200 millioner kroner (2014) og oppdrag over hele landet.

– Tore Løkke AS er en solid og veldrevet entreprenør. De har levert gode resultater i lang tid, og har drevet i 48 år uten tap. Selskapet har god kompetanse på drift med egne ansatte og egen stor og moderne maskinpark. Også når det gjelder bedriftskultur og verdisyn ser vi at selskapet og de ansatte vil passe svært godt inn i Veidekke. Nå gleder vi oss til at Løkkes dyktige fagarbeidere og funksjonærer blir en del av vår anleggsvirksomhet, avslutter Bjøru.

-Vi er glade for å bli en del av Veidekke-konsernet. Vi ser at vi trenger en solid og kompetent entreprenør i ryggen for å kunne ta del i de stadig større oppdragene på det norske anleggsmarkedet. I tillegg er jeg opptatt av at vi utvikler oss videre, og det er jeg sikkert på at vi skal få til med Veidekke som eiere, sier daglig leder Tore Løkke i Tore Løkke AS.

Tore Løkke (69) vil fortsette som leder for selskapet. Endelig avtale forventes inngått i løpet av desember under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.

Fakta: Selskapet ble etablert av Tore Løkke i 1967 og det ble eget aksjeselskap i 1982. Tore Løkke har vært daglig leder og styreleder i selskapet i alle år. Daglig leder er Tore Løkke.ï‚· Selskapet utfører prosjekter innen infrastruktur, blant annet vei og VA-anlegg, grunn og utomhusarbeider for industri og tomter, bygging/rehabilitering/oppgradering av flyplasser samt bygging og rehabilitering av dammer og kraftverk. ï‚· Selskapet har sentral godkjenning i tiltaksklasse 3 i sine fagområder.