Billedtekst: Veidekke Entreprenørs Magnar Huse (f.v.) og Dag Andresen ser frem til å få med Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud.

Veidekke kjøper Leif Grimsrud

Veidekke Entreprenør har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs­entreprenøren Leif Grimsrud i Halden, med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad og Øst.

0

 – Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 millioner kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän.

– Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Endelig avtale forventes inngått i november under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.