Hindrer frostskader på kummer

Vannkummer er ikke like godt beskyttet av jordvarme som ledninger og bør derfor isoleres grundig. Et nytt, smart isolasjonsprodukt gjør det enklere og billigere å beskytte kummen mot frost.

0

Kummer bør isoleres, og særlig kjegleformede kummer er spesielt utsatt for frost. Et firma i Grimstad har de siste årene gått grundig til verks for å løse dette og utviklet et nytt produkt som på en enkel måte sørger for effektiv isolasjon.

Kjegleformet
Kjegleformede kummer foretrekkes ofte siden de kombinerer en romslig innmat med en mindre åpning. På grunn av formen er de utsatt for frost, og det vanlig har lenge vært å legge isolasjonsplater over et stort areal omkring lokket. Dette er en kostbar og ofte sårbar løsning, der isolasjonen må ligge stødig på egnede masser. Erfaringsmessig er dette ofte utsatt for skader fra kjøring av anleggsmaskiner, med det resultat at det blir sprekker i isolasjonen og vann trenger inn. Dermed svekkes isolasjonsevnen og innmaten i kummen er ikke lenger fullgodt beskyttet.
– Vår løsning går ut på å isolere selve kummen, det er mer effektivt og koster ca halvparten. Løsningen vår heter Isohatt, den er en skreddersydd hylse i robust polystyren som tres utenpå kummen, slik at den «kroppsisoleres», forteller Dagfinn Knutsen, daglig leder i firma WDF Isolasjon.

Støpes
Produktet har i en årrekke vært etterlyst i bransjen. Isohatt er nøye konstruert etter kjente mål og blir presisjonsstøpt som elementer i polyuretanskum. I dag leveres hattene i en rekke standard størrelser, og er å finne på lager hos leverandører av kummer.
Entreprenører og kommuner har etterhvert også et par slike standard størrelser liggende på lager.
– De egner seg til de fleste dimensjoner og spesielt godt til eksentriske og sentriske betongkummer, forteller Knutsen.
Isohatt leveres i dag i de fleste dimensjoner. Pr leverer man til betongkjegler i størrelsene DN 1400/1600 eksentrisk samt DN 1600/2000 sentrisk. I tillegg leveres justeringsringer.
– Hatten omfylles på vanlig måte som isolasjon, forteller Knutsen.

Klips 
Produktet er nå utviklet og produsert i Norge av utviklere med lang erfaring innen VA-bransjen og norsk båtproduksjon.
Bedriften har også utviklet enkle klips til å feste Isolokk med, der lokkene henger på klips ved hjelp av friksjon mot veggen innvendig i kummen.
– Det har vært vanlig å legge isolokket på tapper eller kraver som er innvendig i kummen. Dette er både upraktisk og ubehagelig for de som skal ned og jobbe. Klipset er laget slik at det er enkelt å brekke av en liten avstandskloss, som gjør at klipsene også passer til et  større diameter på hullet (80 cm) med de samme isolokkene.
WDF har i dag tre ansatte, foruten Knutsen er det far og sønn Werner og Fredrik Krath.
– Vi har fått veldig god hjelp og støtte fra Innovasjon Norge, det har vært viktig for å få dette til, forteller Dagfinn Knutsen.