Salgs- og markedsdirektør Lasse Enger-Larsen og Fabrikksjef Stian Leiknes inviterer til VAnnTech seminar.

Den digitale vanninfrastrukturen

21-24 juni arrangeres Kongsberg Agenda, en unik og sjelden mulighet til å se teknologi på nært hold. Den 21-22 juni vil Ulefos sammen med Xepto invitere til det første VannTech seminaret med tema «den digitale vanninfrastrukturen», der bærekraft og framtidens løsninger for samfunnskritisk vanninfrastruktur står på agendaen.

0

Landets sterkeste teknologimiljø er i dag å finne i Kongsberg regionen, og Kongsberg Agenda vil dreie seg om å skape synergier og samarbeid på tvers av fagmiljø og sektor. VAnnTech seminaret 21-22 blir dermed del av Kongsberg Agenda – i dag Norges viktigste møteplass for alle som ser muligheter innen teknologi, industri, verdiskapning og kompetanse.

VAnnTech seminaret arrangeres over to halve dager på Ulefos ventilfabrikk på Kongsberg. Kongstanken er at man også skal få mulighet til å få med seg mange av de andre spennende programpostene som Kongsberg Agenda byr på. Det blir derfor et stort spenn av seminarer, debatter, teknologiutstilling i verdensklasse å velge i tillegg utover å delta på VAnnTech seminaret.

– Kongsberg Agenda er et konsept som startet opp i fjor, forteller markedsdirektør i Ulefos Gruppen Lasse Enger-Larsen. Med ventilfabrikken vår lokalisert på nettopp Kongsberg, og tilknytningen vi har til teknologimiljøet så ønsker vi å vise synergien det gir – også innen vår bransje. Nå setter vi vann på agendaen, med fokus på hva teknologiens bidrag er, fortsetter Enger-Larsen.

VAnnTech seminarets første dag, onsdag 21. juni, starter med hovedtemaet for seminaret, Den digitale vanninfrastrukturen. Her vil Ulefos sammen med Xepto fortelle om hvordan IoT teknologi kan bidra til en mer effektiv og bærekraftig håndtering av vann og avløp. Deretter tar Kongsberg kommune og Isachsen anlegg deltakerne gjennom prosjektet “Sanering av felles avløpsledning og ny vannledning på Tislegård i Kongsberg”. Her blir det først en introduksjon til prosjektet før man går ut på befaring. Dagen avsluttes med uformell middag før man kan følge Kongsberg Agenda sitt program utover kvelden.

Torsdag starter Maria Barrio Hernandez, forskningsleder SINTEF dagen med å snakke om et spennende forskningstema innen VA-sektoren, før man avslutter med praktisk omvisning i fabrikken med mulighet til å teste ut produkter og løsninger, hvordan det jobbes med kvalitet, hvordan produksjonen foregår og hvordan nye ventiler blir testet.

Når VAnnTech seminaret avsluttes fortsetter Kongsberg Agenda med sitt program. På hovedscenen settes vann på agendaen. Klima og miljøminister Espen Barth-Eide, Norsk Vann og Sintef, tar sammen med Ulefos opp temaet: Kan vi ta vannet i springen for gitt?

Etter dette deler Teknisk Ukeblad ut den prestisjetunge teknologiprisen Norwegian Tech Awards. Det blir et underholdende show, under det som kan bli norske teknologiselskapers Oscar-utdeling.

– Vi har også stand på utstillingsområdet Teknologiutstilling i verdensklasse. Her får dere se verdensledende teknologier innenfor mange ulike bransjer, og her kan du også slå av en tech-prat med ansatte i de ulike bedriftene. Dette blir en unik og sjelden mulighet til å se teknologi på nært hold, så kom å bli med på VAnnTech seminar og Kongsberg Agenda, avslutter Fabrikksjef Stian Leiknes.

Mer om Xepto og Ulefos VannTech seminar

Mer om Kongsberg Agenda