Erik Lottrup

Dette er den nye kabelmannen

I høst åpner rørprodusenten Hallingplast AS en satsing på energi- og telekommarkedet. Erik Oraug Lottrup er ansatt som salgs- og produktsjef på det nye fagområdet. – Høy aktivitet, rask utvikling og sterkt fokus på bærekraft. Dette blir spennende, sier Lottrup. Trekkerør i resirkulerte materialer blir et viktig produkt på dette området.

0

Den 1. september begynner Erik Lottrup (44) i en nyopprettet stilling som salgs- og produktsjef for energimarkedet hos Hallingplast AS. Ikke bare er stillingen nyopprettet, men Lottrup får også en nøkkelrolle i å utvikle et nytt marked og satsingsområde for rørprodusenten i Hallingdal.

Nå i høst åpner Hallingplast AS dørene for en ny satsing på produkter og hjelpemidler til energi- og telekommarkedet.

Lottrup kommer GPA, der han har solgt sveiseutstyr og ledet kursvirksomheten i plastsveising de siste 17 årene. Han er dermed godt kjent med plastrørbransjen, og han har dessuten et fagbrev som telekom-montør.

Utvikle Hallingplast i energimarkedet

Nå går han inn i oppgaver som handler mye om å utvikle og drive Hallingplasts satsing på energimarkedet, og være bedriftens ansikt utad i dette segmentet.

– Energi og telekom er en sektor der det skjer utrolig mye spennende. Den pågående elektrifisering av samfunnet og utbredelsen av digitale nettverk skaper høy aktivitet, og utviklingen går raskt. Utbygging av havvind og utbredelsen av desentralisert energiproduksjon gjennom småkraft og solenergi er bare noen eksempler på områder der det trengs både kabelrør og nytenkning. Jeg er særdeles glad for å få denne muligheten, og jeg gleder meg som en guttunge til å ta fatt på oppgavene, sier Erik Oraug Lottrup. 

I den nye rollen skal han være kombinert salgssjef og produktsjef, med et bredt ansvarsområde. De viktigste oppgavene:

  • Videreutvikle satsingen på energimarkedet i samarbeid med hele Hallingplast-organisasjonen
  • Være Hallingplasts ansikt utad i energi- og telekomsektoren
  • Velge ut og optimalisere produkter i energisegmentet
  • Bistå kunder i å gjøre gode valg, basert på fag- og produktkunnskap
  • Ha overordnet ansvar for produktutvalg, priser, salgs- og produktdokumentasjon
  • Bidra til å utvikle kunnskap i markedet, blant annet gjennom foredrag, webinarer o.l.
  • Kalkulasjon, tilbud og markedsaktiviteter

Kabelrør av resirkulert plast

Innenfor kabelrør til energi og fiber ser Erik Oraug Lottrup et stort potensial til å utvikle og introdusere produkter basert på resirkulerte materialer. Hallingplast AS har allerede gjort et betydelig utviklingsarbeid med håndtering og bearbeiding av resirkulerte materialer i rørproduksjon.

– Bærekraft og miljøvennlighet er grunnleggende verdier i energisektoren. Her ligger det store muligheter i å tenke sirkulærøkonomi og dra nytte av resirkulerte materialer som råstoff i plastrør som tar bærekraft til et helt nytt nivå.

Hallingplast AS kjenner Erik Oraug Lottrup godt fra før, gjennom et langvarig kundeforhold der han blant annet har vært jevnlig med som deltaker på Hallingtreff siden 2009.

– En ekte familiebedrift, der tredje generasjon nå står til rors. Hallingplast har en fundamentalt sterk kunnskapskultur. Hos Hallingplast bygger man kunnskap, og man deler den raust med alle. Være seg kunder, konkurrenter, konsulenter og alle andre. Det er en merkevare i bransjen jeg er stolt over å bli en del av, sier han.

Båtliv og musikk

Lottrup kommer opprinnelig fra Askim og er bosatt i Vestby. Fritiden tilbringes mye i båt sommerstid, der sommerferien foregikk som flere uker langs kysten sammen med sin 15 år gamle sønn. Erik bruker også en god del tid på en bijobb utenom det vanlige: Som DJ.

– Hehe, ja det stemmer. Jeg driver som DJ på si´, og spiller musikk på firmafester, eventer og sånt. Det har jeg gjort i litt over 30 år, faktisk. Det er akkurat like moro nå som da jeg begynte. Men utstyret har blitt mye lettere. Før var det kasser med vinylplater, nå holder det med en USB-stikk og et headset, humrer Lottrup.

Hos Hallingplast er man svært fornøyd med å ha fått en salgs- og plastfaglig meget sterk kandidat inn i den nye rollen.

– Som salgs- og produktsjef får Erik en helt sentral rolle i vår utvikling i et voksende marked innen energi og telekom, sier daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast AS.

På vei inn i et nokså nytt marked trenger rørprodusenten en person som tenker utenfor boksen og som vet hvor viktig det er å bygge både nettverk og kunnskap.

– Han blir en god spiller å ha på laget framover. Kan hende “DJ-Erik” også får en viss rolle på julebordet, humrer Tragethon.

Lottrup skal ha sitt primære arbeidssted på Hallingplasts Oslo-kontor, som nå i høst vokser i bemanning og flytter inn i nye lokaler på Rosenholm

SESU-Cable (rør for kabel) og trekkerør i forbindelse med at Lyse / Altibox strakte fiber over fjellet mellom Oslo og Stavanger i fjor.