Arbeidere og funksjonærer ved rørleggerbedriften Heidenreich & Co. (nå ORAS) i Oslo, 1906.

Fremtiden ser lys ut

Med 120 års i ryggen ser selskapet fremover med optimisme og entusiasme. I 2024 lanseres ny netthandel og ny butikk på Jessheim åpnes på selveste jubileumsdagen 13 mai. I januar ble en ny butikk åpnet på Nesttun i Bergen, og til høsten planlegges en ny butikk på Lillehammer.

0

Gjennom årene har Heidenreich sett Norge gjennomgå store forandringer. Fra da den første Rolls-Royce’n ble produsert samme år som selskapet ble grunnlagt, til Panamakanalens overtakelse av USA, har Heidenreich stått stødig i en nasjon i stadig utvikling.

13. mai 2024 markerer Heidenreich, landets eldste rørgrossist, 120 års historie. Fra den spede begynnelse i 1904, da Sverre Lie Heidenreich etablerte “Heidenreich & Co. Ltd.” i Christiania, har selskapet vokst til å bli en landsdekkende aktør.

Men gjennom alle disse forandringene har én ting forblitt konstant: Heidenreichs dedikasjon til å levere de beste løsningene til sine VA og VVS- kunder. Med et bredt utvalg av produkter fra kjente merkevareleverandører, og et team av erfarne og kunnskapsrike medarbeidere, har Heidenreich etablert seg som en pålitelig partner for proff- kunder som rørleggere og VA- entreprenører over hele landet.

120 år med milepæler

Rørleggere. Trolig fra byggingen av Folkets Hus på Youngstorget. September 1961.

Heidenreichs historie er full av milepæler. Etter etableringen i 1904, ble rørleggerbedriften i 1927 utskilt som Oslo Rørleggerbedrift A/S (senere Oras AS), og i 1964 ble den første avdelingen utenfor Oslo etablert i Trondheim. I årene som fulgte kom avdelinger over hele landet, og i 1988 ble selskapet omstrukturert til AS Heidenreich og Trondheim Rør AS.

I 2000 ble Alfred K. Grevstad AS et søsterselskap under Heidenreich Holding AS, og i 2003 ble grossistdelen av firmaet Albert E. Olsen innlemmet i selskapet. Dette markerte et vendepunkt for Heidenreich, som nå var en landsdekkende aktør med en solid posisjon i det norske VA og VVS-markedet.

Fremtiden ser lys ut

Heidenreich hviler ikke på laurbærene. Med 120 års erfaring i ryggen ser selskapet fremover med optimisme og entusiasme. I 2024 lanserer de en ny netthandel, og åpner en ny butikk på Jessheim på selveste jubileumsdagen 13 mai. I januar ble en ny butikk åpnet på Nesttun i Bergen, og til høsten planlegges en ny butikk på Lillehammer.

“Vi er stolte over vår historie og vår kompetanse,” sier administrerende direktør i Heidenreich, Bjørn Moen. “Men vi hviler ikke på laurbærene. Vi er klare for nye 120 år med innovasjon, service og kvalitet. Med 120 års historie viser vi at vi evner omstilling og at vi tilpasser oss til markedets ønsker og behov. Dette hadde heller ikke vært mulig uten dedikerte kolleger i 120 år. Det er våre tidligere og nåværende kolleger som utgjør det stolte Heidenreich vi er i dag»

Jubileet markeres i Heidenreich sine avdelinger og butikker utover uken frem mot 17. mai. 

Informasjon om Heidenreich:

Heidenreich ble grunnlagt i 1904, som et rørhandels- og installasjonsfirma i Christiania, under navnet Heidenreich & Co. Ltd. Firmaets grunnlegger var Sverre Lie Heidenreich. I 1927 ble rørleggerbedriften utskilt som eget firma, under navnet Oslo Rørleggerbedrift A/S, senere Oras AS. Rørhandelen/grossisten, fortsatte under navnet A/S Heidenreich.

Selskapets første “ekspansjon” var etableringen av Trondheim Rør i 1964. Etter få år fulgte avdelingen i Skien og deretter ble det avdelinger over hele landet. Etter en omstrukturering i 1988 fremsto AS Heidenreich og Trondheim Rør AS, og fra år 2000 Alfred K. Grevstad AS, som søsterselskap eid av Heidenreich Holding AS.  Grossistdelen av firmaet Albert E. Olsen ble innlemmet i selskapet i 2003, og Heidenreich ble med dette det man kan kalle landsdekkende. 

Med over 110 års erfaring, er Heidenreich etterspurt som en offensiv aktør i proffmarkedet. God økonomi og lønnsom drift legger et godt grunnlag for langsiktig planlegging med stadig nye strategiske investeringer. Heidenreich innehar tung faglig kompetanse innen prosjektmarkedet med teknisk kontor som bidrar med gode løsninger, beregninger og teknisk støtte. Dagens VVS- og VA-grossist, Heidenreich AS, består av 30 butikker og avdelinger, fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Nytt sentrallager ble bygget på Skedsmo i 2002. Dette lageret ble en så stor suksess distribusjonsmessig, at man måtte bygge det ut med ytterligere 5000 m2. Høsten 2017 stod nok en renovering klar for å ta imot større ordremasser. 

Heidenreich eies i dag 100% av Europas største og veldrevne grossist – Cordes & Graefe KG (GC-gruppen).GC er en av Europas største VVS-grossister med virksomhet i over 15 land. GC-gruppen, som er et familieeid selskap, ønsker å bygge videre på det gode fundamentet som er skapt i Heidenreich gjennom mange år. Med en stor internasjonal partner er det ventet at Heidenreich både står tryggere og er bedre rustet for å vokse i de kommende årene. Heidenreich er med dette en verdifull støttespiller for kundene og sikrer god konkurransekraft, samtidig som de er en dyktig samarbeidspartner for leverandørene.  

Bærekraft er en naturlig del av vår hverdag, og det er konkrete tiltak og mål vi jobber med. Vi har ikke bare ambisiøse mål, men vi er også tydelige på virkemidlene vi må iverksette for å nå målene. Helt tilbake til 2010 har vi vært Miljøfyrtårnsertifisert og denne sertifiseringen er en våre tydeligste dokumentasjoner for bærekraftinnsatsen i selskapet. Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.