Slik ser vannmåleren ut. Foto: Sarpsborg kommune

Sarpsborg kommune vil at alle skal ha vannmåler

Bystyret bestemte nylig at alle husstandene i kommunen skal ha vannmåler. Det betyr at i løpet av de neste tre årene skal det monteres 10.000 nye vannmålere.

1

I dag er det montert 7.717 vannmålere i Sarpsborg. Rundt 1.000 er i næringsbygg. Det er 22.766 husstander, hytter og næringsbygg i kommunen som er registrert med kommunalt vann. Like i underkant av 10.000 av disse vil nå få installert vannmåler. Installasjonen skal være ferdig innen utgangen av 2020.

Kostnaden med å få montert vannmåler skal dekkes av abonnenten, mens kommunen skal holde vannmåler.

Da vil det være nærmere 18.000 vannmålere i kommunen. Differansen opp til 22.766 som har kommunalt vann, er borettslag og sameier. De vil fortsatt ha muligheten til å ha én vannmåler for hele borettslaget eller sameiet for så å fordele kostnaden internt.

Kommunen opplyser at hensikten med vannmåler er at mann forventer et mindre vannforbruk i kommunen.  Brukerbetalingen vil bli mer rettferdig, da alle betaler for det de faktisk bruker og det blir muligheter for husstander med lavt vannforbruk å spare penger.

Den største ulempen er kommunens ressursbruk i forbindelse med utdeling og utskifting av vannmålere. Dette ifølge Sarpsborg Arbeiderblad