Prisgunstig nivåradar og oppgradering av VA-metere

En helt ny prisgunstig radar for presis nivåmåling i enklere applikasjoner og oppgradering av sikkerhetsklasse for VA- Metere.

0

Krohne lanserer en helt ny prisgunstig radar for presis nivåmåling i enklere applikasjoner. Robust syrefast IP68 design som tåler neddykking. Måleområde opp til 20 meter som standard.

Optiwave 1400 kan monteres med gjengetilkobling, flens eller henge i kabel

Optiwave 1400 er en 24GHz radar som benytter velprøvd FMCW signalbehandling. – Dette er samme teknologi som benyttes i de nye 80GHz radarer for krevende prosesser. Optiwave 1400 er utviklet for å gi en presis, pålitelig og stabil måling til en gunstig pris, forteller produktansvarlig Sven Ringstad hos Krohne.

Tanker og bassenger

Radaren egner seg for å måle nivå i lukkede eller åpne tanker. Typiske applikasjoner er høydebasenger, vannmagasiner, tanker og pumpestasjoner. Den kan måle nivå av væsker gjennom toppen av en lukket plasttank eller fungere som mengdemåler i åpen renne. Kan festes med gjengetilkobling, monteres på flens eller henge i kabel.

Optiwave 1400 benytter en polypropylene dråpeantenne. Denne er velprøvd fra andre KROHNE radarmodeller. Design og signalprosessering gjør den uberørt av kondensering på antenne, urolig overflate og skum. Optiwave1400 har meget smal strålevinkel på 8°. Dette er en viktig egenskap for å unngå oppstruksjoner i måleområde og dermed oppnå presis og pålitelig måling.

Klassifisering

I mai 2013 ble 2. utgave av IEC 61508 utgitt. Dette medførte at de aller fleste VA-meterene på markedet fikk en lavere sikkerhetsklassifisering, typisk ved å gå fra SIL2 til SIL1. Fra KROHNE ble H250 M4 eneste VA-meter med SIL2.

I en ny uavhengig evaluering fra exida har DK32, DK34 and DK37/M8M fått tilbake sin SIL2 godkjenning ihht IEC 61508-2:2010. Dette gjelder for versjonene med sikkerhetsbryter SJ2-SN og for standard bryter SC2-NO. Mekanisk flow-regulator og flens adapter kan også benyttes.

– Dette styrker vår posisjon innen sikkerhetsapplikasjoner. Vi har nå flere muligheter til å benytte VA-meter, også i enklere måleapplikasjoner, der det allikevel er krav til høy funksjonssikkerhet og SIL2, forteller produktansvarlig Sven Ringstad hos Krohne.

DK32, DK34 and DK37 med SIL2 godkjenning

Om VA-meter: En kosteffektiv mengdemåler som benytter et mekanisk måleprinsipp. Måleinstruemtet egner seg godt for både gasser og væsker. Instrumentet har gjerne mekanisk visning og kan opereres uten tilført spenning. Instrumentet kan også bestykkes med digital visning, analog mA utgang og digitale bryterfunksjoner. VA-metere fra KROHNE kan benyttes i sikkerhetsapplikasjoner (SIL).