Aktuelt

Aktuelt

Økende mengde kommunalt utslipp over kvikkleiregrunn

Tydelige bevis på hvor høyt bekken til tider flommer er kondomer, filler, tøy og papir som henger godt over bakken i krattet. Pynten forteller også tydelig at det er kommunens urensede kloakk som står bak flommene. I slike perioder går kloakken ut i Glomma, og tar dermed veien utenom renseanlegget på Alvim.

Best på vann og avløp

Under Norsk Vanns årskonferanse i Bergen denne uken ble Trondheim kommune kåret til årets beste kommune på vann og avløp. Rangeringen handler både om kvalitet på tjenesten og prisen innbyggerne må betale. I 2020 toppet Trondheim listen med best kvalitetsindeks over de siste fire år.

Bransjene går sammen om ny produktdatabase

Bransjene har samlet seg og er enige om etablering av PDT Norge. - Dette vil skyte fart i digitaliseringen av byggenæringen og er et skritt i riktig retning for å få bedre og mer klimaeffektive bygg, sier Jøns Sjøgren, som er leder for styret i PDT Norge.

Kommentar til artikkel om Sarpsborg og Fredrikstad i VAnytt

Kommentar til artikkel i VAnytt 19/11-20. Fredrik Hellström. Direktør FREVAR KF. I artikkelen går Tommy Olsen til angrep på administrasjon og politikere i Fredrikstad og...

Ønsker å utfordre andre rådgivere

ÅF Pöyry endrer merkenavn til AFRY: Siden 22. februar 2019 har ÅF og Pöyry vært ett selskap som i fellesskap opererer i mer enn 100 land. Nå endrer Pöyry navn til Afry.

Skal avvanne slam ved frysetørking

Et svensk firma har utviklet en ny avvannings- og tørkemetode for slam basert på frysetørking. Løsningene og teknologien blir presentert på Aquatech-messen i Amsterdam i neste uke.

Kommune brøt eget anbud ved tildeling av VA-kontrakt

I anbudspapirene krevde kommunen standard trykktesting i forbindelse med lekkasjetetting av en vannledning. En tilbyder ba om å slippe trykktesting som beskrevet i anbud og kommunen etterkom særkravet . Kofa mener tilbudet fra valgte leverandør burde vært avvist.

Enkel pumpestyring som passer til alt

Til styring av en og to pumper for enkle fylle- og tømmeoppgaver trengs det ikke så avansert opplegg. Både de gode bruksegenskapene og den enkle oppkoblingen til ethvert system for driftskontroll gjør Grundfos nye pumpestyring til et spennende alternativ.

Noen gamle rør lekker mindre enn andre

Gamle støpejernsrør har flere feil på rør med liten diameter, enn på større diameter. På den andre siden oppfører gamle plastrør seg motsatt. Gamle plastrør med større diameter har flere lekkasjer enn gamle plastrør med liten diameter.

Digitalisering i en offensiv kommune

Under Vanndagene på Vestlandet i regi av Dihva i forrige uke holdt Torstein Dalen i Bergen kommune et engasjerende foredrag om bruk av digitale verktøy. Dalen pekte også på hva digitalisering kan by på av muligheter for den som vil gå offensivt til verks.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com