Powel satser videre på skyløsninger og mobilitet

Powel har blitt en sentral partner på implementering av Microsofts nettskyplattform Azure, med mange strategiske kunder i hele Europa. Gjennom en innovativ kultur er selskapet nå den norske programvareaktøren med flest Azure-produkter i Microsofts AppCatalog.

0

Powel har jobbet målrettet for å utvikle samarbeidet og partnerskapet med Microsoft videre etter at selskapet ble Managed ISV Partner hos Microsoft. Tidligere i sommer mottok selskapet prisen «Årets programvarehus» fra Microsoft Norge.

Powel fortsetter å jobbe tett på Microsofts kundeteam og Microsoft Azure plattformen er tatt i bruk innenfor alle produktområder. Samarbeidet med Microsoft bidrar til enda bedre muligheter til å tilby kunder fremtidsrettede og innovative løsninger.

Nå styrkes satsningen ytterligere med ansettelse av Kevin Gjerstad i rollen som CTO (Chief Technology Officer) innenfor skyløsninger. Gjerstad kommer fra stillingen som Cloud Solution Architect & Technical Evangelist i Microsoft Norge. Han har over 20 års erfaring innen IT-bransjen, de fleste av de i forskjellige roller i Microsoft.

Kevin Gjerstad

– Vi har valgt å opprette stillingen som CTO Cloud som en del av vår dedikasjon til innovasjon innenfor mobilitet og sky. Vi har investert mye innen dette område allerede og vi ser gode resultater av denne satsingen, der vi nå implementerer løsninger hos mange kunder, nasjonalt og internasjonalt. Samtidig er det tydelig at dette er et område som bare blir større og viktigere framover, og derfor velger vi å satse enda sterkere. Vi er veldig glade for at Gjerstad har takket ja til stillingen, med hans internasjonale ekspertise og erfaring innen teknologiutvikling generelt og hans kjennskap blant annet til Microsoft sine plattformer, står vi sterkere enn noensinne innen dette området, sier administrerende direktør Bård Benum.

Gjerstad bringer med seg lang erfaring innen teknologiutvikling, -ledelse, innovasjon og gründervirksomhet. I Microsoft har han jobbet mange år ved Microsoft sitt hovedkontor i Seattle før han kom til Norge. Han har vært ansvarlig for å levere produkter til millioner av brukere globalt. Han har imponerende teknologikunnskap, blant annet innenfor skyløsninger, stordata, analyse, maskinlæring og Tingenes Internett.

– Jeg gleder meg stort til å være med å løfte Powels kompetanse på sky ytterligere og å drive nye skyprosjekter. Denne rollen er som skapt for meg da jeg får anvendt all min kompetanse og erfaring, fra teknologikunnskap, til forretningsstrategi og ledelse. Det er et enormt potensiale for endring i de sektorene Powel jobber i, og jeg mener at Microsoft Azure vil spille en nøkkelrolle for Powel når det gjelder å utnytte de mulighetene som oppstår. Blant de mange spennende områdene Powel jobber i ser jeg kanskje spesielt frem til å bidra til det grønne skiftet ved å jobbe med løsninger som støtter forandring til grønn, fornybar energi internasjonalt, sier Gjerstad.

Gjerstad begynner i Powel 1.oktober.

Powel AS har sitt hovedkontor i Trondheim, og leverer forretningskritiske programvareløsninger og tilknyttede tjenester spesialtilpasset for å hjelpe energiselskap og offentlige virksomheter med bedre arbeidsprosesser og servicekvalitet. Selskapet er markedsledende innen løsninger for forvaltning og drift av kraftnett og planlegging av vannkraftproduksjon, og innen entreprenør- og kommunaltekniske sektorer. Powel er et privateid selskap grunnlagt i 1996, og har i dag 420 ansatte, kunder i 19 land, og kontorer i sju.