Tor-Arne Melbye og Stig Jarle Johnsen hos Sigum Fagerberg er tilfreds med messen Miljø og Teknikk 2016

Mange fine tilbakemeldinger under Miljø og Teknikk 2016

Sigum Fagerberg stilte for første gang etter fusjonen under felles flagg og opplevde mye kvalifisert kundebesøk under årets kommunaltekniske messe. Et viktig tema var energisparing på ventilnivå og instrumentering til stadig flere områder.

0

Daglig leder for Sigum Fagerberg, Fredrik Wachenfelt forteller til VANytt at det var en god følelse forbundet med å stille med en bred faglig tropp under årets messe. Takket være en vellykket fusjon, så har man mer å tilby av både produkter og kompetanse i samme firma.
– Det var fint å treffe kunder og kunne vise oss fram som et styrket selskap, med de samme medarbeiderne og de samme produktene, sier Wachenfeldt.
Selv om man ikke ble nedrent av folk, var de man tok imot seriøst interesserte fagfolk.
– Vi forstår at kommunene ikke lenger sender store grupper, men heller sender enkelte medarbeidere som jobber med spesialfelter, det var mye gode spørsmål og god atmosfære, så vi sier oss fornøyd, forteller Tom Schorpen, produktsjef.

 
Tom Schorpen og Herdis Hoel Bamvik kunne slippe en liten nyhet under messen, en trivelig klassisk vannpost med svinghjul.

ENØK i ventiler
Et viktig tema å nå fram med under messen for Sigum Fagerberg, var energisparing. Det er mye å hente dersom man benytter riktige ventiler, og ikke minst har optimal styring av dem.
– Mange tenker nok ikke på ventiler som steder der energi går tapt, men faktum er at det er stor forskjell på produktene med tanke på design. Eliminering av luft i rørledningene, samt ventilstyring er også meget viktig. Dette sammen reduserer trykk og vannmengde som gir økt strømforbruk, og gjennom mange år kan det dreie seg om hundretusenvis av kroner i økte energikostnader sier Wachenfeldt.
Dette har den tyske produsenten Erhardt forsket mye på, og har designet stadig mer energivennlige dreiespjeld med nettopp dette for øye. I tillegg har Auma tatt fram en serie aktuatorer der styringen skjer meget presist.
– Energi handler om små marginer, som betyr mye i det lange løp. Med økt nøyaktighet er det lettere å ta inn marginer som finnes der ute, sier Wachenfeldt.

Instrumentering i VA-produksjon er også et stadig mer aktuelt tema. Produksjonen og prosessene blir stadig mer avanserte og automatiserte. Sensorer og måleinstrumenter er det økende spørsmål om.

Vannpost
Et produkt som ligger litt på siden av den høyteknologiske trenden, er en vannpost med håndsveiv man er i ferd med å lansere.
– Den passer på et torg, park eller på en skole. At man må sveive selv gir en nostalgisk følelse som går litt i mot tidens mas og jag. Hva er vel bedre enn en kort pause i stress og mas med litt vann å fylle flasken med, sier Schorpen. Han regner med at norske kommuner vil få sansen for produktet.
En annen god nyhet for selskapets del er at man flytter kontorer fra Sandvika til Billingstad.
– De gamle kontorene passet oss ikke så bra, nå får vi tidsmessige omgivelser og bedre inneklima, forteller Herdis Hoel Bamvik som tradisjon tro delte ut sine andunger til besøkende.
– De er gule denne gangen, vi prøver å myke opp stemningen litt, vann handler fortsatt om miljø, trivsel og velvære, og våre produkter skal bidra til at det går knirkefritt, sa Bamvik.