Produktsjef Arne-Johnny Halvorsrød ved Goodtech

Goodtech gjør plass til mer slam i renseanleggene

Hensikten med videreutviklingen er å gjøre det mulig for renseprosessen å gå over lengre tid. Anleggene får også bedre tilgang for slamtømming, noe man regner med vil redusere feilkilder og sikre driften.

0

Produktsjef Arne-Johnny Halvorsrød sier en pressemelding at man har en oppfatning om at det har utviklet seg et nytt behov i markedet, som gjør det nødvendig med et utvidet sortiment av nedgravbare renseanlegg. Halvorsrød forteller at Goodtech Environment i løpet av året vil presentere en helt ny serie anlegg med kapasitet fra 5 – 700 Pe.(personekvivalenter)

Mer servicevennlig
I pressemeldingen fra Goodtech sier man at dagens produktsortiment fungerer veldig godt og har ikke hatt behov for store endringer de siste 10 årene.  Men for serien minirenseanlegg 5 – 50 Personekvivalenter (1 – 10 husholdninger) vil man om ikke lenge presentere et anlegg for 5 – 15 Pe, med et “enda mer service og monteringsvennlig design, utvidet total slamlagringskapasitet og den originale Biovac renseteknologien”. Ifølge meldingen vil de minste anleggene utvide totalvolumet med over 25 %. Hensikten er en renseprosess som kan gå over enda lengre tid. 


Animasjon av nytt nedgravd anlegg for 15 Pe

Større kapasitet
Goodtech Environment har utviklet anleggene etter sin gjeldende typegodkjenning for minirenseanlegg for 5-50 og samtidig utvidet slamlagringskapasitet. Anleggene har videre en meget god tilgang for slamtømming, noe som reduserer feilkilder og sikrer gode driftsforhold. Tankene er produsert i Norge og alle innvendige komponenter og prosesstyring utvikles av egen produkt og utviklingsavdeling og produserer i egne lokaler på Frogner.  Dette sikrer renseresultat godt innenfor myndighetskrav og en anleggskvalitet som er tilpasset vårt Nordiske klima.  Alle anleggene benytter  Biovac – SBR-renseteknologi, med sekvensiell rensing av avløpsvann og er blitt usedvanlig godt mottatt i markedet.

Goodtech Environment eier varemerket Biovac og er markedsleder på levering av renseanlegg med ansvar for over halvparten av aktive anlegg i Norge.