Eksempel på installasjon under arbeid levert av Uponor

Til fjernvarmedager på Gardermoen med nylandede kontrakter

Uponor har kapret en rekke viktige kontrakter det siste månedene og ser med store forventninger fram mot Fjernvarmedagene på Gardermoen 13-14 oktober.

0

Det har vært en god høst i markedet for rør til fjernvarmeprosjekter for Uponor. Det er særlig i Midt-Norge det har vært en rekke store anbudsrunder man har vunnet. I løpet av noen få måneder har man sikret seg flere store leveranser.

Stort bredde
Etter fusjonen med en annen finsk rørprodusent for to år siden fikk Uponor en utvidet produktprogram, som blant annet omfatter et komplett program av rør og komponenter til fjernvarme.
– Vi kan i dag tilby hele spekteret, aom vil si både preisolerte rør i PE og stål. Som kjent har plast gjort sin entre i dette segmentet og produktet Wheoartic har vi store forventninger til, sier Sturla Ølstøren, distriktleder for Uponor Infra i Trondheim.
Det er også nettopp i Midt-Norge at utbygging av fjernvarmenett er i utvikling.
– Vi ser at teknisk kompetanse er viktig og vår solide support fra Vasa i Finland har vært viktig for kundene, sier Ølstøren til VAnytt.


Gjennomføring til bolig

Fjernvarmedagene
Det er særlig store prosjekter Uponor har lykkes med å lande. Her har man hatt et godt samarbeid med grossisten Børdrene Dahl.
– Vi har nå et komplett tilbud innen fjernvarmekomponenter, det gjelder koblinger, forgreninger og at som hører med. Vi ser fram til å kunne fortelle mer om vårt produktprogram under Fjernvarmedagene på Gardermoen 13-14 oktober, sier Ølstøren.
De samme produktene og løsningene er konstruert for i tillegg å inngå i fjernkjøling. Ølstøren peker også på det brede leveringsprogrammet som en viktig faktor.
– Vi ser en trend mot preisolert PE-rør og her skjer det mye spennende, vi ser fram til å diskuterer løsninger med gamle og nye kunder, sier Ølstøren.