Vestfold Plastindustri as er en av Nordens ledende produsenter av korrosjonsfrie tanker i glassfiberarmert polyester, GRP, basert på produksjon av tanker i mer enn 30 år. I dag er bedriften også en aktiv bidragsyter innen forskning og utvikling av nye produkter. Produktspekteret dekker flere områder: Avløpstanker og pumpestasjoner, Komplette renseanlegg både for hytter og hus, gråvann og sortvann, Olje- og fettutskillere, Fyrings- og spilloljetanker, Vann og kjemikalie tanker Industri produkter Spesialtank

VPI blir nordisk hovedsete for miljøsatsingen hos Kingspan

Kingspan Group kjøper Vestfold Plastindustri(VPI) og går inn for å styrke virksomheten. Man gir samtidig VPI tilgang til flere produkter og teknologi innen vann- og avløpssegmentet. Kingspan Group gjøre VPI til hovedsete for sin satsing i Norden.

0

VPI skal bli det nordiske hovedkontoret for Environmental-divisjonen i Kingspan Group, som blant annet omfatter et stort spekter av avløpsrenseanlegg, oljeutskillere, fettutskiller osv.

Dette skjer i forbindelse med at eierne av Vestfold Plastindustri (VPI), Jens Morten Johannesen, Helge Rasmussen og Anders Skjeggerød har valgt å overdra alle sine aksjer i selskapet til irske Kingspan Group. I tillegg til overdragelsen av aksjene har Kingspan Group tatt over rettighetene til eiendomsselskapet. 

Jens Morten Johannesen og Anders Skjeggerød

– Med dette salget vil VPI styrke sin posisjon i markedet, men det vil fortsatt være «business as usual». Dette betyr at det ikke vil være noen endringer for verken kunder eller leverandører med dette oppkjøpet, snarere tvert imot. VPI som merkevare styrkes, produktsortimentet øker og utviklingen av produksjonen vil fortsette, forteller adm. dir. Nordic Jens Morten Johannesen.

Både Johannesen og Anders Skjeggerød (Teknisk Sjef) vil fortsette i selskapet i de samme rollene som tidligere. Det vil heller ikke medføre noen endringer for de andre ansatte i VPI. Som et ledd i satsingen videre har VPI ansatt Tor Lasse Nilsen som ny Business Development Manager.

– Nilsen har lang erfaring fra bransjen, og har tidligere vært ansatt som blant annet markedssjef i VPI. Han kjenner godt til både produktene, kundene og markedet, og dette vil styrke oss ytterligere utfra den strategien vi har lagt opp til, avslutter Johannesen.

Tor Lasse Nilsen kommer fra en Markedsdirektør stilling i Asak Miljøstein og vil tiltre i den nye rollen fra 1. juli.

Kingspan Group er en global markedsaktør gjennom 5 forskjellige forretningsområder (Insulated Panels, Panels, Light & Air, Environmental, Access Floors). De er representert i over 60 land, har over 11.000 ansatte i 100+ forskjellige produksjonsanlegg med en total omsetning på over NOK 33 mrd.