F.v: Ulf Hustad (prosjektleder Sivaprisen) Ingrid R. Lorang (adm.dir. i Siva), Steinar Tragethon (daglig leder Hallingplast) og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Stor evne til innovasjon, vekst og verdiskaping

Hallingplast ble kåret som vinner på bakgrunn av en avstemming på nett og vurdering fra en fagjury.

0

– Gratulerer med velfortjent seier! Hallingsplast er en familiebedrift som har klart å utnytte norske fortrinn og fornye seg gjennom generasjoner, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Sivaprisen skal løfte frem miljøer som viser stor evne til innovasjon, skaper gode resultater og viser ambisjoner om vekst og verdiskaping. De fem finalistene til årets pris var Mivanor (Bodø), Splitkon (Åmot), Hallingplast (Ål), Westcon Power & Automation (Avaldsnes) og Orkel AS (Fannrem).

Hallingplast ble kåret som vinner på bakgrunn av en avstemming på nett og vurdering fra en fagjury. Bedriften utvikler i hovedsak rør til ulike segmenter som olje/gass, energi/telekom, vei/bane og fiskeoppdrett. Juryens begrunnelse var blant annet at Hallingplast både har tatt i bruk og videreutviklet norske fortrinn i sin industrielle utvikling.

– Vinneren mottar 300 000 kroner. Men like viktig som pengebeløpet er den oppmerksomheten miljøene får i prosessen fra nominasjon til tildeling av prisen, sier Ulf Hustad som er prosjektleder for Sivaprisen.

Årets fagjury har bestått av Ingrid Riddervold Lorange, administrerande direktør i Siva, Knut E. Sunde, bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri og Tor Øyvin Aa, administrerende direktør i Brødrene Aa(vinner av Sivaprisen i fjor).