Vegapuls 6X

Lanserer en ny standard måler i stedet for mange modeller

Med sin nye modell Vegapuls 6X tar Vega et stort steg inn i en ny verden av radarteknologi for nivå og volummåling. Der det før var et utall modeller kommer alle radarer heretter med samme utseende, mens det er konfigureringen som gjør at måleren fungerer til formålet.

0

Med sin nye kompakte standard modell Vegapuls endret Vega prisnivået for måling av volum og avstand med radar. Nå tar man enda et teknologigrep om markedet for mer avanserte målere, ved å lansere en felles modell for alle high-end appilkasjoner, der kunden selv kan konfigurere den etter hvilken applikasjon den skal brukes til.

– Radarteknologien har endret seg voldsomt i løpet av min tid i bransjen. Tidligere var målerne vi leverte på størrelse med skoesker, i dag er de blitt små hendige og ikke minst rimelige løsninger. Da Vega kom med sin nye minimodell, som er like rimelig som utlralyd, endret de markedet over natten. I fjor ble det solgt mer en 200 000 eksemplarer av minimodellen, og den har åpnet VA markedet for oss, forteller Pål Kvam ved Vega Norge.

Vegapuls 6X

Nå følger Kvam og kolleger spent med på neste teknologisprang som er i ferd med å skje. Nylig lanserte Vega nemlig en helt ny modell i high-end segmentet, der man virkelig “rydder bordet” for mange ulike varianter, og i stedet lanserer en felles modell. Der det før var et utall varianter kommer alle radarer heretter med samme utseende, mens det er konfigureringen som gjør at måleren fungerer til formålet de er ment.

– Løsninger ligger i selve innmaten i Vegapuls 6X. Vi snakker om en helt ny radarteknologi, som har både følsomhet og styrke til å dekke alle applikasjoner. Der man f.eks. tidligere måtte utstyre enheten med en liten parabol for å fange opp signalene, er dette nå ikke nødvendig, forklarer Kvam.

Det eneste kunden trenger å gjøre ved bestilling er å gå inn på konfigurasjonsside og oppgi noen enkle opplysninger for applikasjonen, dette går på om det er fast stoff eller flytende, og hvilke avstander dette er innvendig i lageret som måleren skal arbeidet med. Selve monteringen blir også mye enklere. Vegapuls 6X er mye smartere enn tidligere modeller, den kan monteres opp etter en fast prosedyre og vil begynne å fungere med en gang.

– Tidligere måtte man velge modell etter temperatur, trykk, volum etc., så valgte man deretter mellom et stort antall ulike modeller. I dag er det kun en modell, som kunden konfigurerer selv ved bestilling, eller vi kan foreta bestillingen for kunden basert på opplysningene vi får fra kunde, forteller Kvam.

Vegapuls 6X kommer også med ny software der prosedyrene for installasjon og igangsetting er innbakt. Man trenger ikke medium i rommet som skal måles, dermed kan måleren monteres før anlegg kommer i drift. Den nye softwaren er også skrevet etter SIL standard og høyeste krav til sikkerhet mot cyberangrep, IEC 62443.

Den nye radarchipen som er selve hjernen i Vegapuls 6X

– Det er den nye 80 gigahertz radarchipen som er selve framskrittet i teknologi. Den gir mulighet for et større og mer dynamisk målområde, faktisk inntil 120 meter med svært høy nøyaktighet. Frekvensen er den samme som før, men båndbredden er mye større, og med flere pulser, dette betyr også at måleren er like nøyaktig ved korte som ved lange avstander, man kan gjerne assosiere med progressive briller, vi snakker om et helt nytt radarøye, som dessuten virker mellom minus 196 og opp til 450 grader, avslutter Kvam.

Produksjonen av Vegapuls 6x er i gang og man forventer å fase ut de eldre modellene i løpet av neste år. Ifølge Vega vil måleren havne i samme prisleie som tidligere modeller.