Optibar

Kompakt digital trykkbryter og – måler med IO-Link

Foruten at de er konfigurerbare, med både nye og tradisjonelle utganger, har de display- og justeringsmodul. De er velegnet for enkle applikasjoner innen blant annet vann og avløp.

0

Smarte elektroniske kombinasjonsløsninger utstyrt med flere muligheter for kommunikasjon finner også veien til vann og avløp. Optibar PSM 1010/2010 er to nye kompakte brytere/målere som er eksempler på dette.

Foruten å by på flere muligheter for å gjøre endringer lokalt har Optibar PSM 1010/2010 en rekke kommunikasjonsmuligheter inkludert IO-link som er en enkel digital dataoverføring.

– Når kunden ønsker seg noe mer en kun en trykkmåler eller en bryter er dette et rimelig og smart alternativ. Jeg synes disse modellene gir mye for pengene, og bare av den grunn bør de være interessante innen vann og avløp. Dette er robuste løsninger som kan brukes i mange applikasjoner forteller Øystein Lunde hos Krohne.

Øystein Lunde hos Krohne

Trykkmålerne har mange bruksområder. De kan benyttes for å beskytte utstyr som pumper og filter samt inneha viktige nøkkelfuksjoner for å regulere og overvåke prosesser. 

De nye modellene har display- og justeringsmodul, kommer som en robust konstruksjon (IP67) og har fullt konfigurerbare utganger for kommunikasjons innen det meste: IO-Link og PNP/NPN som standard I/O, og 4 …20 mA, 0…10 V eller NPN/PNP som sekundær utgang.

– Mange liker visuell kontroll og synes det er kjekt å både ha direkte mulighet til å programmere og stille inn en trykkbryter lokalt, samtidig som den er koblet til styresystemet naturligvis, forteller Lunde. 

Begge enhetene tilbyr dessuten utmerket stabilitet i forhold til temperatur på grunn av avansert digital kompensasjon.

Optibar PSM 1010 er egnet for væsker og gasser fra 0,1…600 bar med prosesstemperaturer opp til +125°C og har utmerket overbelastningsmotstand.

Optibar PSM 2010 tar sikte på hygieniske bruksområder i næringsmiddelindustrien fra 0,1…40 og maks. +150°C. Den hygieniske konstruksjonen med helsveiset front-flush membran møter de strengeste industrielle kravene når det gjelder hygienisk installasjon med flere 3A-godkjente prosesstilkoblinger.

Les mer om trykktransmittere