Norkart overtar braPlan fra Geomatikk IKT

Norkart og Geomatikk IKT har inngått et samarbeid om at Norkart overtar braPlan og dets kunder – gjeldende fra 1. januar 2017. Partene ønsker å videreutvikle dette samarbeidet innen flere områder fremover.

0

I forbindelse med overdragelsen får alle eksisterende Geomatikk IKT kunder tilgang til et system for GIS-basert planforvaltning der innbyggerdialog er et sentralt element.

Geomatikk IKT rendyrker gjennom avtalen posisjonen som den ledende aktøren innen kommunale digitale arkiv – mens Norkart styrker sin strategiske satsing innen planforvaltning, og forsterker posisjonen som den ledende aktøren innen kommunalteknisk forvaltning av data.

Norkart tilbyr markedsledende løsninger innen kommunalteknikk, kart- og eiendomsinformasjon til offentlig og privat sektor. Selskapet har Norges mest komplette datavarehus for geografisk informasjon og omsatte i 2016 for 214 millioner kroner. 85% av Norges kommuner benytter Norkarts programvare daglig innen teknisk sektor og programvaren genererer årlig 14 milliarder kroner i kommunale gebyr. Siden 1961 har Norkart lyttet til sine kunder og utviklet produktive løsninger som har gjort kundenes hverdag enklere. Dette gjør at Norkart i dag er det største innovative fagmiljøet innen geografiske informasjonsteknologi og kommunalteknikk.

Geomatikk IKT er en av landets ledende leverandører av løsninger og tjenester knyttet til innsamling av informasjon, samt arkivløsninger. Geomatikk IKT har en godkjent Noark 5 arkivkjerne, som i dag benyttes av et sekstitalls kommuner. Arkivkjernen kan enkelt knyttes til saks- og fagsystem gjennom standardiserte grensesnitt. Geomatikk IKT har digitalisert kommunale papirarkiv i over 15 år, og har landets største digitaliseringssenter med beliggenhet i Trondheim. Selskapet har egen utviklingsavdeling og datasenter, og høy kompetanse på digitalisering av norske kommuner for en mer effektiv hverdag. Selskapet, som i 2016 omsatte for 70 millioner kroner, er en del av det nordiske Geomatikk konsernet som har en samlet omsetning på mer enn 500 millioner kroner.