Foto: Wikipedia commons/Osopolar

Tromsø kommune brøt forskrift om offentlig anskaffelse

KOFA

0

Klagenemnda for offentlige anskaffelser(KOFA) refser Tromsø kommune for å gitt oppdrag til Vei & Tunnelservice.

Tromsø kommune åpnet 2016 anbudskonkurranse om sanering av vann- og avløps-anlegg mellom Elvegata og Nansen plass. Tre entreprenører leverte tilbud på arbeidene og firma Vei & Tunnelservice, som fikk oppdraget. Entreprenør Einar Sørensen AS lå drøyt 100.000 kroner over Vei & Tunnelservice, og har i etterkant klaget inn kommunens tildeling til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA).

Feil foretaksnummer
Bakgrunnen for dette er at Vei og Tunnelservice leverte inn tilbud med et annet foretaksnummer enn det som var rett. Vei & Tunnelservice leverte regnskap for foregående år, for et selskap med samme navn, men med annet organisasjonsnummer.
Einar Sørensen AS mente derfor Tromsø kommune burde ha avvist tilbudet fra konkurrenten da de ikke hadde oppfylt forutsetningene i anbudet.

Brøt forskriftene
KOFA er enig i at valgte leverandør skulle vært avvist fordi det innsendte regnskapet ikke ga et representativt inntrykk. Ettersom det ikke er inngått kontrakt, bemerker nemnda at saken kan løses om en ny vurdering viser at Vei & Tunnelservice er kvalifisert.
Einar Sørensen har også klaget på at valgte leverandør ga en leveringstid på 53 dager, men med forbehold som at asfaltering kunne bli utsatt til neste år. Einar Sørensen mente på sin side de kunne gjøre jobben på 42 dager.

Medhold i KOFA
KOFA gir medhold i at Tromsø kommune ikke har gjort en riktig vurdering av leveringstiden i anbudet, hvor Vei & Tunnelservice både har tatt forbehold om å bruke tid på forberedelser og asfaltere utenom de 53 dagene. Nemda mener det derfor må gjøres en ny bedømmelse av  tilbudet med tillegg for lengre leveringstid.
Kofa konkluderer med at kommunen har brutt forskriftene både ved å ikke avvise Vei & Tunnelservise, og ved evalueringen av tilbudene.

Les hele saken på KOFA.no