TEK17 skal bidra til å redusere byggekostnader. Forslaget til ny byggteknisk forskrift er på høring. Høringsfristen er 10. februar 2017. Foto: Alexander Brown, DiBK

Forslag til ny byggteknisk forskrift er ute på høring

TEK 17

0

På oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet har Direktoratet for byggkvalitet sendt forslag til ny byggteknisk forskrift (TEK17) på høring.
Regler med krav til byggverk og byggeprosess er omfattende og komplekse. Et enklere og tydeligere regelverk har vært et av hovedmålene for ny byggteknisk forskrift. Forslagene til endringer kan plasseres i to hovedkategorier:

1) Forenkling, tydeliggjøring og bedre struktur
Språklige og strukturelle endringer som gir en mer logisk, lettere lesbar og mer brukervennlig forskrift. Endringene som er foreslått gjør det enklere å forstå hvilke krav som gjelder, og hva som må til for å oppfylle kravene. Endringene skal gi mindre sløsing med tid, færre konflikter og bedre etterlevelse av regelverket. Endringene er også et første skritt på veien mot en mer digitaliseringsvennlig forskrift.

2) Fjerning, lemping og forenkling av krav
Gjennom fjerning, lemping og forenkling av krav, skal forskriftsforslaget bidra til å redusere byggekostnader, primært for boliger.

Høringen gjennomføres elektronisk. Høringssvar sendes inn via direktoratets nettbaserte høringsløsning: dibk.no/forslag-ny-byggteknisk-forskrift. Høringsfristen er 10. februar 2017. Se høringen her

Direktoratet inviterer til høringsmøte tirsdag 22. november kl 9.30 – 11.30 i Oslo. Program og påmelding