Fra venstre Mette Eng Pedersen fra Sweco, Grethe Aspelund, adm. dir i Sweco, Ivan Ali og og Katrine Fjeldhus, Gruppeleder VA-Transport

Vinnere i vannets tegn under RIFs årsmøte

VA-ingeniøren Ivan Ali fra Sweco er Årets Unge Rådgiver, og Årets ildsjel ble VA-Sivilingeniøren Dordi Skjevling for hennes innsats i RIFs ekspertgruppe for vann og miljø.

0

VA-ingeniøren Ivan Ali fra Sweco Norge ble under RIFs årsmøte nylig kåret til er Årets Unge Rådgiver 
– Hun imponerte hele juryen med sin faglige tyngde og lederevner, sier RIFs adm. direktør og jurymedlem Liv Kari Skudal Hansteen.  

Flerfaglig
Ivan er VA-ingeniør hos Sweco Norge og kom til Norge som 16- åring, har jobbet hardt og lært seg norsk på kort tid. Hun har en bachelorgrad i bygg og anlegg, praktisk ingeniørerfaring fra Ski kommune og en mastergrad i organisasjon og ledelse. Hun har i løpet av sine knappe 2,5 år hos Sweco vist en imponerende evne til å lede noen av Swecos store, kompliserte og multidisiplinære prosjekter, både i tidligfase og i byggeplanfase. Hennes store arbeidskapasitet, lederevner og tverrfaglige teft har gjort henne til en etterspurt prosjektleder blant Swecos kunder og kollegaer.

Lederevne
– Hennes faglige tyngde, arbeidskapasitet, tverrfaglige teft, samt åpenbare kommunikasjons- og lederevner har vært avgjørende for juryen. Ivan Ali er et viktig forbilde for mange og en meget verdig vinner av Årets Unge Rådgiver, sier Liv Kari Skudal Hansteen i en kommentar til prisutdelingen.
– Jeg er både rørt og stolt over å bli kåret til Årets Unge Rådgiver, og ekstremt takknemlig overfor lederen min, som nominerte meg. Dette er en mannsdominert bransje, og jeg håper at denne prisen kan inspirere flere unge kvinner – også med innvandrerbakgrunn, som meg selv – til å tørre å tro på seg selv og sine lederferdigheter, sier en glad Ivan Ali.

Hard konkurranse
Fageksperten Jon Arild Westlund-Storm fra COWI og prosjekteringslederen Nils Ånund Smeland fra Multiconsult var Ivans konkurrenter om tittelen. Begge fikk hederlig omtale fra juryen.
– På vegne av juryen, vil jeg si at vi er meget imponert over dere alle tre og hva dere har gjort og prestert i ung alder. Vi i bransjen trenger slike som dere- ikke bare i forhold til kompetansen dere innehar, men også som fremragende og viktige forbilder for andre, sa Liv Kari under utdelingen.

Årets Ildsjel
Prisen Årets ildsjel ble på utdelt til VA-Sivilingeniøren Dordi Skjevling for hennes innsats i RIFs ekspertgruppe for vann og miljø.
Dordi er sivilingeniør fra NTH (1991) og faglig leder for divisjon vann i COWI. Hun har vært medlem av RIFs ekspertgruppe for vann og miljø helt siden 2005 og ledet på en utmerket måte ekspertgruppen i perioden 2013-2015.
– Årets Ildsjel er svært opptatt av utvikling, kunnskapsdeling og synliggjøring av rådgiverbransjen. Hun har blant annet vært fagekspert på VA i RIFs rapport State of the Nation/Norges Tilstand, organisert årlige bransjetreff med utdanningsinstitusjoner på VA, og representert RIF overfor myndigheter, næring og media ved mange anledninger, sier Ari Soilammi, RIFs utviklingssjef som delte ut prisen på RIFs tradisjonelle Høstmøte. Premien er litografiet «Ornament» av kunstneren Nico Widerberg, spesielt utvalgt for årets vinner.

Vann og miljø
Prisen Årets Ildsjel gis til en person i RIF-miljøet som har gjort en ekstraordinær innsats for å synliggjøre verdien av de rådgivende ingeniørers kompetanse og øke interessen for rådgiverbransjen.
– Dordi har bidratt sterkt til at RIFs vann og miljø-gruppe har en veldig synlig og solid posisjon i bransjen, og til at denne RIF-gruppen har blitt en rollemodell for alle RIFs ekspertgrupper. Vi setter stor pris på å ha en slik ildsjel i miljøet rundt Rådgivende Ingeniørers Forening, avslutter Soilammi. 

I år var det 15. gang Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) kårer den dyktigste, unge rådgiveren som befinner seg blant de 11.000 rådgivende ingeniørene i medlemsbedriftene. Juryen har også i år hatt en tøff jobb da man aldri har hatt så mange og sterke kandidater å velge mellom. Prisen går til en rådgiver under 35 år som utmerker seg med fremragende arbeid, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet. Prisen skal vise mangfoldet i næringen og skape forbilder for andre.