VA-interesserte studenter fra bygglinja ved Høgskolen i Østfold, med lektor Torgersen til høyre.

Stort utbytte av praktisk dag

Høyskolelektor Geir Torgersen tok like godt med seg studentene fra bygglinja ved Høgskolen til Praktisk Dag på Kalnes, der Brødrene Dahl hadde stelt istand en variert utstilling med et stort utvalg levandører i det tidligere fjøset.

0

Høyskolelektor Geir Torgersen fikk med seg 10 av sine studenter til den årvisse Praktiske Dag, som Brødrene Dahl i Østfold arrangerer. Dette er studenter som denne høsten har vann- og miljøteknikk, et fag i 3. klasse på byggingeniør utdanningen ved Høgskolen i Østfold. 

Vann og avløp
– Mange av studentene tar også sin hovedoppgave innen vann og avløpsfaget, og vil fra neste sommer være klare for jobb som VA-ingeniører, ofte som rådgivere, i entreprenørforma eller i en kommune, forteller lektor Torgersen.
Trogersen synes det er viktig at studentene i tillegg til å ha grunnleggende kunnskap om VA-systemer, dimensjonering, hydraulikk, vannkvalitet mm. har kjennskap til nye produkter og smarte VA-løsninger, slik man får sett på Praktisk Dag.

Stort utbytte
Torgersen sier til VANytt at man hadde et stort faglig utbytte av denne dagen på Kalnes. Studentene gikk i mindre grupper og var alle innom de 16 utstillingene som var på satt i stand.
– Vi fikk god innføring i de siste nyhetene fra bransjen og ble tatt veldig godt imot av engasjerte og flinke utstillere. Stor takk til Brødrene Dahl for at vi fikk komme, sier en tilfreds Torgersen.
Vann- og miljøteknikk er et ganske bredt introduksjonsfag, emnebeskrivelsen finnes her