Bygger voller av vann til vern mot flom

Snøsmelting og kraftig nedbør i vår og høstmånedene skaper ofte flom flere steder i landet, og behovet for flomberedskap øker. Tradisjonelt har sandsekker vært benyttet i flomarbeidet og erfaringsmessig er 60 timers arbeid nødvendig for å bygge en 100 meter lang vegg av sand. Ved å benytte Waterwalls kan en slik mur bygges på en fjerdedel av tiden.

0

– Ofte blir sandposer og lignende benyttet i kampen mot å holde vannet tilbake. Dette kan være både tungt for beredskapspersonell og lite holdbart på sikt. Waterwalls er spesielt formede beskyttelsesposer som fylles opp med vann fra nærmeste vannkilde, sier Ulefos i en presssemelding.

Posene stables sammen for å danne en beskyttende “høy” vegg som beskytter omgivelsene mot oversvømmelse. De er produsert i et spesielt tekstilmateriale. Innsiden er produsert av det svært holdbare PES gummi-tekstil materialet. Utsiden er produsert av et dobbelt gummibelegg som er laget av en spesiell EPDM gummi-blanding utstyrt med Storz C52 koblinger.

Lang levetid
Langsiktig motstand mot værendringer, Ozon og UV-stråling er bare noen av egenskapene som sikrer høy slitestyrke og lang levetid. Waterwalls er like økonomisk og brukervennlig som de er enkle å lagre når den ikke trengs. Waterwalls finnes i tre forskjellige design versjoner i fire dimensjoner.

Ler mer om produktet

Flere bruksmuligheter

  • Service på vanntanker.
  • Benyttes  ved svømmebassenger og dekanteringsenheter.
  • Benyttes ved gangbruer og gangstier på vanskelige områder.
  • Benyttes ved retningsendring av vassdrag under bygging og andre aktiviteter.
  • Benyttes som avgrensning ved midlertidige demninger.
  •