Kjetil Myhra hos AVK, her under IFAT i München der Supa Lock ble vist fram før første gang.

Stadig flere ønsker å se gjengefrie alternativer

Montering av gjengedeler kan være tidkrevende. Ubeskyttede gjenger kan være svært utsatt for korrosjon, noe som kan resultere krevende demontering og lekkasje. En annen ulempe med gjenger er mangel på rotasjonsfrihet.

0

AVK er en stor leverandør av koblinger og ventiler og nylig har man tatt fram et gjengefritt program for koblinger kalt Supa Lock. Foruten flere åpenbare fortrinn er det nye systemet helt beskyttet mot korrosjon, har enkel to-trinns montering og yter maksimal fleksibilitet.

– Med sitt enkle design, får man en langsiktig sikkerhet mot lekkasjer, korrosjon og mot uønskede demonteringer under drift. Stikk inn og dytt på plass og du er ferdig, enklere kan det ikke gjøres, forklarer Kjetil Myhra hos AVK. 

Komplett program
Supa Lock koplingsprogrammet består av ventiler, anboringsklammer, mellomringer, gjengede overganger for anboringsverktøy, samt et bredt spekter av fittings for PE-rør bestående av innstikks muffer, PE rør-ende, PRK og messing skrukopling.
– Dette er en langsiktig sikkerhet mot lekkasjer, korrosjon og mot uønskede demonteringer under drift, forteller Myhra.
Supa Lock koplingsprogrammet består blant annet av ventiler, anboringsklammer og fittings i duktiljern som er epoxybelagt og oppfyller de strenge GSK kravene. I tillegg leveres også kuleventiler og fittings i avsinkningsfri messing og som er i overenstemmelse med de gjeldende EU-direktivene for materiale som brukes i drikkevannsinstallasjoner.

Enkel og sikker lås
Supa Lock er designet som en strekkfast kopling, og er hydraulisk testet på 1,5 x 16 bar. Låseringen er utformet med en liten profil som hindrer uønsket demontering under drift. Den har også detaljer som gjør at den enkelt kan betjenes med to fingre. Etter å ha smurt O-ringene, stikkes Supa Lock spissenden inn i Supa Lock™ muffen, låseringen dyttes på plass – og monteringen fullført, uten behov for verktøy.
Alle Supa Lock koplinger har kraftige Ø 7 mm O-ringer. Disse gir en ekstra sikkerhet med tanke på den minimale permanente deformasjonen av O-ringene som er forventet gjennom levetiden til produktet. I tillegg sikrer dette en fleksibel montering og tillater noe avvinkling av koplingen ved eventuelle setninger.

Ingen rotasjon – Full rotasjon
Ventiler og overganger er designet med rotasjonsstopp for å forenkle anborings- prosessen. Små støpejernstapper er plassert på ytterringen av muffen og på innerringen av spissenden, slik at disse produktene kan låses i en bestemt posisjon og forhindre rotasjon under anboringen.
Designet tillater 360° rotasjon av fittings og er en unik egenskap kun for Supa Lock™. Dette gjør at montøren enkelt kan bestemme retningen på stikkledningen/servicepunktet, og sikrer også full bevegelighet ved eventuelle setninger.

Se demo filmn