Til Kina med norske "nudler". Norsk teknologi på biofiltrering er en spesialitet som også kineserne har fått smaken på. Jon Siljudalen ved Biowater viser et eksmpel på egenutviklede biolegemer.

Kineserne har fått smaken på norsk biofilterteknologi

Biowater har har nylig dratt i land en kontrakt på biofiltrering med sin nye CFIC-teknologi i Kina. Anlegget skal bygges i flere etapper, første kontrakt har en verdi på 11 mill.

0

BioWater Technology AS og Sichuan Science City Tianren Environmental Protection Co. LTD i Shichuan (Tianren), Kina har signert en kontrakt hvor BioWater skal levere sin nye CFIC teknologi til et nytt kommunalt avløpsrenseanlegg i Guiyang City, Guizhou, Kina.

Det nye anlegget vil bli bygget i flere etapper, og når det er fullt utviklet, vil det betjene 1,16 mill mennesker. Den første fasen betjener 75.000 personer og har en verdi for BioWater på mill NOK 11.

– Dette er en svært viktig kontrakt for oss og bekrefter fordelene med vår CFIC teknologi med fokus på energisparing og reduserte utslipp, sier Terje Andersen, administrerende direktør i BioWater Technology.
– CFIC® teknologien har blitt utviklet og testet over en periode på 5 år, spesielt med fokus på kommunale anlegg med strenge utslippskrav, og åpner samtidig gjenbruk av vann, fortsetter Andersen.

De to selskapene har inngått en eksklusiv lisensavtale hvor Tianren vil representere BioWater og dens CFIC teknologi i det kinesiske kommunale markedet. Den potensielle verdien for BioWater for denne treårs avtalen er NOK 80 mill.

– For Tianren er det viktig å jobbe med selskaper som har en lang historie og erfaring innen biologisk rensing av avløpsvann og samtidig representerer nye og innovative teknologier. BioWater Technology som selskap og deres CFIC teknologi er akkurat hva vi er ute etter, og vi er veldig tilfredse med å samarbeide med dem, sier Mr. Zhang Jin, administrerende direktør i Tianren.