Silbåndfilter har gjennomgått en betydelig utvikling de siste tiår og blir i stadig økende grad foretrukket framfor tradisjonell sedimentering.

Nordic Water har kjøpt Sobye Miljøfilter

Det svenske Selskapet Nordic Water Products AB har nylig overtatt den norske filterprodusenten Sobye Miljøfilter AS. Den norske produsenten av silbåndfilter vil komplettere Nordic Waters spekter av spesialprodukter for vannbehandling.

0
Sobye Miljøfilter AS på Sotra utenfor Bergen har nylig blitt kjøpt av det svenske selskapet Nordic Water Products AB, med base i Västra Frölunda utenfor Göteborg.  

Virksomheten på Sotra ble startet for 25 år siden og selskapet har spesialisert seg på produksjon av silbåndfilter, særlig til primærrensing av avløpsvann. Silbåndfilter har gjennomgått en betydelig utvikling de siste tiår og blir i stadig økende grad foretrukket framfor tradisjonell sedimentering.  

Ifølge en pressemelding fra Nordic Water er interessen for siling av avløpsvann betydelig i økning på verdensbasis, særlig fordi siling av vann gir store besparelser i kostnader og plass. 

 
Gjennom overtakelsen av Sobye Miljøfilter regner Nordic Water med på oppnå både en gevinst innen både teknologi og i know how innen applikasjonser. Man vil også vinne ny erfaring og referanser som vil kunne ta denne teknologien til det internasjonale markedet.
 
Silbåndfiltere vil være kompletterene teknologi til Nordic Waters teknologi innen mikrofiltering gjennom produktene Dynadisc and Dynadrum, og vil derfor kunne tilby noe nytt til eksisterende kunder av Nordic Water.

Selskapet oppgir at silbåndfilteret kan gi mer enn 50 % reduksjon av partikler (SS) og 20 % reduksjon av BOD. Sobye Miljøfilter anvendes også innen industrielle proesesser og til forbehandling ved biologiske renseanlegg.
 
Den formelle overtakelsen fant sted 11 mars 2016. For mer informasjon se www.sobyefilter.no og www.nordicwater.com