Illustrasjonsfoto.

Høring om overvann i byer og tettsteder

Klima- og miljødepartementet har sendt på høring NOU 2015:16 Overvann i byer og tettsteder – som problem og ressurs, med høringsfrist 3. mai. Overvannsutvalget leverte sin utredning, NOU 2015:16, til klima- og miljøministeren 2. desember 2015. Nå har VA-bransjen to måneder på seg til å komme med innspill.

0

Utvalget vurderer at klimautviklingen med mer nedbør og samfunnsutviklingen med økt fortetting vil øke skadevirkningene fra overvann i byer og tettsteder, skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding denne uken.

Utvalget som ble oppnevnt ved kongelig resolusjon 11. april 2014 for å komme med forbedringer i rammebetingelsene for overvannshåndtering i kommunene og hos andre aktører anbefaler at behovet for overvannshåndtering vurderes på grunnlag av kunnskap om avrenning, sårbarhet for skade og overvann som ressurs, og slik at beslutninger om tiltak sikrer samfunnsøkonomisk lønnsomhet.

Utvalget foreslår derfor en rekke ulike virkemidler for å oppnå målene om å forebygge skade på bebyggelse, infrastruktur, helse og miljø, og samtidig utnytte overvann som ressurs.