Foto: BD

BD døper om markeds-segment fra VA til VMT

Brødrene Dahl skifter navn på sin kategori VA (Vann og avløp). Nå blir markedssegmentet hetende Vann- og miljøteknikk (VMT) hos Brødrene Dahl.

0

– Vann- og miljøteknikk gir en riktigere assosiasjon til hva dette fagområdet faktisk omfatter. Det nye navnet er mer beskrivende, for eksempel i forhold til klimaproblematikken som jo blir stadig mer gjeldende, sier markedsdirektør Torbjørn Lothe Vik.

De ledende universitetsmiljøene har alle studieretninger for vann- og miljøteknikk. Ved at den utøvende delen av bransjen følger opp og bruker samme navn, vil det også kunne påvirke rekrutteringen positivt.

Markedsdirektør Torbjørn Lothe Vik

– Vi er så mye mer enn ”bare” vann og avløp. Faglig har det skjedd store endringer siden VA-begrepet ble tatt i bruk, og dermed er det naturlig at vi nå skifter navn. For nyutdannede er det dessuten viktig å signalisere at vi tilbyr jobber innen fagområdet som de faktisk har studert, fastslår Lothe Vik.

Han presiserer at dette kun er en navneendring, og at det ikke får noen praktiske konsekvenser for kundenes daglige kontakt med Brødrene Dahl.

VMT hos BD
BD har laget flere konsepter og veiledninger basert på ulike temaer og spesifikke produktområder innen VMT. De inneholder både produkter, råd og forklaringer, noe som gjør jobben med å finne de rette produktene til den aktuelle jobben enklere. Produktsortimentet består av bl.a.:
Duktile støpejernsrør og deler
Glassfiberarmerte rør og deler
PE-rør og deler
PP-rør og deler
Sluseventiler
Anleggs- og drensrør
Hurtigkoplingsrør og deler
Kabelinfrastruktur og trekkerør
Spjeldventiler, tilbakeslagsventiler, kummer
Reguleringsventiler, plasttanker, verktøy
Rep.muffer, kumlokk og rammer, etc.
Komplette renseanlegg for vann og avløp
Isolasjon og fiberduker
Betongrør og deler
PVC-rør og deler
Pumper

Om Brødrene Dahl:
Brødrene Dahl ble etablert i Norge i 1917, og har som målsetting å være Norges ledende tekniske handelsbedrift. Selskapet er eid av det franske industrikonsernet Saint-Gobain, og har 1350 ansatte fordelt på 54 servicesentre i Norge.