Her er verdens minste UV-anlegg, drevet av LED-lys

AQUATECH AMSTERDAM

0

Det nye produktet heter PearlAqua™, og er selskapet AquiSenses nyeste UV-C LED desinfeksjonssystem.

– Det er lagt ned mye tid enorme summer i dette produktet, og vi er veldig stolte av dette produktet. Vi ser store muligheter for LED-teknologi innen desinfeksjon av vann, sier utvikler og investor Olivier Lawal vil VAnytt.

Lawal presierer at teknologien er svært ulik tradisjonelle UV-systemer. Det er et helt annet “kammer” der vannet desinfiseres, og dette produktet er i første omgang beregnet på små vannmengder, siden det er der det umiddelbart viktigste markedet befinner seg.

– Det unike med LED er levetiden, som kjent ved annen LED-teknologi. I praksis vil det dermed ikke eksistere behov for service, dette med levetiden er slik mange ser det en av svakhetene ved dagens UV-systemer, ved siden av størrelsen naturligvis, sier Lawal.

LED
Lawal forteller at produktet er klart for salg markedet, men sier også at LED-lyset har større potensiale. LED er foreløpig ikke så effektivt som vanlig UV, og i hovedsak er utviklet for belysning og ikke for å lage UV-lys. Han forventer å kunne lansere enda mer effektive LED-systemer for desinfeksjon av vann i nær framtid.

– En annen egenskap ved LED er at det er maks effekt med en gang. Produktet er i første omgang ment for forskningsburk, medisinsk briuk, transport og ulike kommersielle anvendelser, sier Lawal.

Det er naturligvis størrelsen på LED-UV-anlegget som vakte stor oppmerksomhet under utstillingen i Amsterdam. UV-anlegget er bare 10, 3 cm høyt og kan i realiteten tas mes på reise, for den som ikke føler seg trygg på vannkvaliteten.

[bildel]2015/47/kbk8104ddt[/bildel]

Sammenligning mellom tradisjonell UV og LED-UV. Kilde www.aquisense.com