Storvassdammen ved Blåsjø er Norges største steinfyllingsdam. Foto Wikipedia/Martin NH

Veileder på damsikkerhet – Sikring av vassdragsanlegg

For å forebygge ulykker og ivareta sikkerheten rundt vassdragsanlegg, gir NVE ut en veileder til hjelp for eiere, drivere og andre som utfører arbeid med vassdragsanlegg.

0

– Veileder for sikringstiltak ved vassdragsanlegg gir en innføring i hva det er viktig å ta hensyn til, og viser gode eksempler på løsninger for å ivareta sikkerheten ved vassdragsanlegg. Formålet med veilederen er å bidra til å forebygge ulykker, sier Lars Grøttå, seksjonssjef for damsikkerhet i NVE.

Damsikkerhetsforskriften krever at det for alle vassdragsanlegg skal etableres og opprettholdes hensiktsmessige sikringstiltak av hensyn til allmennhetens normale bruk og ferdsel. For å kartlegge potensielle farer skal det utføres en analyse i forhold til ferdsel og bruk. Resultatene fra analysen skal ende opp med forslag til sikringstiltak.
Den nye veilederen bygger på rapporten «Faremomenter og sikringstiltak ved anlegg i vassdrag» fra 2003, og tar hensyn til reviderte forskrifter og erfaring i bransjen. Veilederen er utarbeidet av NVE i samarbeid med Energi Norge, samt et utvalg representanter fra bransjen.
Last ned Veileder til damsikkerhetsforskriften – Sikringstiltak ved vassdragsanlegg