Furnus: Lukt-, gass- og oversvømmningssikre løsninger.

Utvikling og forenkling av gategods

For å møte nye behov og etterspørsel i markedet har Furnes Jernstøperi de siste årene lagt mye ressurser i produktutvikling og design. Ved siden av innovasjon har standardisering av produktutvalget gjort det enklere både for kunde og for Furnes selv.

0

Utviklingen av produktsortimentet hos Furnes er en kontinuerlig prosess der man lytter nøye til signaler fra markedet og nye behov som er under oppseiling.

– En del av vår markedsføring og strategi er å besøke kommuner, rådgivende ingeniører, forhandlere og entreprenører for å lytte til deres ønsker og informere om våre løsninger. I en slik sammenheng oppstår ideer og prosjekter vi begynner å jobbe med, forteller salgs-/ markedssjef Geir Kåre Kroken ved Furnes.

Standardisering

Et nytt grep for å hevde seg i konkurransen har vært å systematisk bygge opp og tilpasse produktutvalget. Hovedmålet er at kundene skal slippe å ha så mange ulike varianter på lager, men dette har også hatt sine fordeler på produksjonssiden.

– Det er en mer helhetlig tanke blant våre produkter. Blant annet har vi begynt med fargede pakninger. Dette har blitt positivt mottatt i markedet da brukeren lettere kan lese av og vet hva som befinner seg under gaten, forklarer adm. dir. Oddbjørn Maurdalen.

Premium lokk, slissepakning med lås, tett spetthull, merket V for vann Premium lokk, slissepakning med lås, tett spetthull merket A for avløp

Et annet eksempel på forenkling og standardisering er Furnes flyteramme for spindelforlengere. Rammen passer flere typer spindelforlengere og lokk til stoppekranbokser og våre forhandlere og utførende entreprenører slipper å tenke på om det vil passe sammen med andre produkter.

Jern, plast og betong

I samråd med flere kunder har Furnes Jernstøperi forøkt å utvikle funksjonalitet og design i samme grep. Ofte handler det om å tenke praktisk på brukerens vegne, men også å samarbeide med andre produsenter og leverandører.

– Siden produktene er sammensatt av ulike komponenter, jobber vi hele tiden med våre forhandlere innfor plast og betongbransjen, rådgivende ingeniører, VA personell i kommunene samt utførende entreprenører, for å få best mulig funksjonalitet og design. Her er det faktisk mulig å lage skreddersydde løsninger i større grad enn det som har vært praktisert tidligere. Dersom vi kommer inn i prosjektene på et tidligere stadium, kan vi gjøre mer for kunden og løsningene som skal benyttes. Vår ambisjon er å skape unike løsninger sammen med kundene på prosjekter ut fra kombinasjoner av gode standard produkter og løsninger, sier Maurdalen.

Bedre pakninger

Nordisk klima og topografi stiller også særskilte krav til kummer og toppløsninger. Det nye sortimentet av slissepakninger i Premium, Temporary og Longlife lokk er et godt eksempel på nye standardløsninger.

Et annet eksempel er Furnus, et lukt-, gass- og oversvømmningssikkert «underlokk», som er utviklet for å møte et økende krav til tette toppløsninger.

– Furnus leveres enten med LongLife eller Premium lokk og består av en pakning mellom teleskoprammen og underrammen. Montert riktig hindrer dette grus og sand i å komme inn i kummen. Der det er krav om tette løsninger er dette også et godt valg, i forhold til funksjon og levetid. Furnus er et godt eksempel på at vi også leverer alt som en komplett topp, forteller Maurdalen.