Energiske Christen Ræstad, ingeniør og rådgiver innenfor vann og avløp skal lede fagdagen. Foto: Mona Sprenger

Inviterer til fagdag om infrastruktur, jus, miljø og kvalitet

Første del handler om kontraktsformer, roller og ansvar, miljø og grønn infrastruktur, mens i andre del settes et skråblikk på bransjen, der man skal innom ledningsfornyelse, innovasjon, rekruttering og flaskehalser, digitalisering og reelle prosjekterfaringer.

0

– Ventetiden er over, det skal bli godt med en god gammeldags fagdag om sentrale temaer i VA-bransjen. Her vil det dreie seg om hva som skal til for å få en velfungerende infrastruktur. Hva med miljøspørsmål og bærekraft, og i hvilken grad kontraktsformer og ansvar er viktig for kvaliteten? Dette er dagsaktuelle temaer som vi skal belyse under VA-dagen 28. april på Gardermoen, sier bransjenestoren Christen Ræstad, som kommer til å lede VA-dagen 2022.

Konferansen er tidligere gjennomført med godt frammøte fra kommuner, vannverk, rådgivere, entreprenører, grossister og andre som er opptatt av VA-faget

Håkon Killerud er markedssjef for
PAM Norge, en del av Saint-Gobain Byggevarer

– Vi følger tradisjonen videre med VA-dagen 2022, som vil bli ypperlig anledning for de som ønsker å bli oppdatert på dagsaktuelle temaer i vannbransjen, treffe bransjekolleger i en uformell setting og ikke minst være med på spennende og interessante paneldebatter gjennom dagen, sier Håkon Killerud, markedssjef i PAM Norge, som  arrangerer fagdagen i samarbeid med SG Kommunikasjon.

Første del av konferansen har fokus på kontraktsformer, roller og ansvar, miljø og grønn infrastruktur, mens andre del inneholder skråblikk på bransjen, rekruttering og flaskehalser, digitalisering, prosjekterfaringer, ledningsfornyelse og innovasjon.

Killerud trekker spesielt frem at de i løpet av VA-dagen vil nevne presentere en ny studie knyttet til bruk av oppgravde masser i ledningsgrøfter, hvor miljø- og økonomigevinstene er store.

Til å belyse temaene har arrangørene fått med dyktige forelesere som alle vil dele av sine erfaringer og kunnskap.

– Vi er sikre på at dette blir en spennende og interessant dag, og håper konferansen også kan være en møteplass hvor praten går og erfaringer deles på tvers av kommunegrenser og fylker. Vi mener at datoen for konferansen passer bra, i forhold til at myndighetene nå åpner opp igjen, og behovet for og møtes fysisk absolutt er tilstede, sier Killerud.

Les mer på vakonferanse.no