Ny gassvarsler BW Clip, som alltid er slått på.

En personlig gassdetektor som alltid er på

Giftige gasser, bedøvende gasser og brennbare gasser. Innen VA spiller gasser dessverre ikke sjelden en nøkkelrolle i risikobildet. En ny gassvarsler som alltid er påslått kan derfor være en viktig del av personlig verneutstyret.



0

Særlig under bakkenivå kan gasser sive ut av rør og tanker og forekomme i farlige konsentrasjoner. Men også i andre sammehenger kan gasser ligge på lur og gi alvorlige følger, som ved slamhåndtering, rengjøring av bassenger og i pumpehus.
Gasser som både kan være livstruende eller gi både akutte og kroniske skader og forgiftninger.

– Norske kommuner er veldig dyktige på vernearbeid, og heldigvis forekommer sjelden skader. Folk en flinke til å beskytte seg, blant annet med gassvarslere, som etterhvert er blitt standard utstyr, sier salgssjef Øystein Lunde hos Krohne, som nylig har lansert en gassvarsler BW Clip, som alltid er slått på.

To på jobb
Under forråtnelsesprosesser dannes det som kjent stikkende svovelholdige gasser, men det kan også dannes gasser man ikke kjenner. I tanker og rom med forråtnelse eller biofilter kan det dannes metan, som er en brannfarlig gass. Under arbeider kan det også forekomme lekkasjer fra tanker og utstyr, f.eks. oksygen.
– Når man arbeider i kummer under bakken er det alltid risiko for oksygenmangel. I tillegg kan det forekomme gasslommer med metan og hydrogensulfid som kan strømme ut når man arbeider der. Lavt oksygennivå virker bedøvende, og kommer man seg ikke opp med en gang kan det være skummelt. Derfor skal det alltid være to på jobb, og man skal ha gassdetektor på seg til en hver tid, som da varsler med en gang, så man kan flykte. Hvis uhellet skulle være ute kan det å få en mann på 100 kilo opp av en kum være meget krevende, sier Lunde.¨
Salgssjef Øystein Lunde hos Krohne

Høye og lave
BW Clip-serien har alarmer både på høye og lave verdier, samt på mindre konsentrasjoner av uønskede gasser som over tid kan gi forgiftninger. Selve produktet BW Clip-serien har vært benyttet i VA-bransjen i mange år.
– Dette er en ny versjon av en kjent multigassdetektor. Den har ingen lading, ingen bytte av sensorer eller deler, dermed ingen problemer. Bare sett den på deg, aktiver den og du er beskyttet i 2 år, og den varsler med lyd, lys og vibrerende alarmer, den er også kompatibel med Intellidox- og instrumentadmistrasjons- systemet, forteller Øystein Lunde hos Krohne.

KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vel som analyse og signalbehandling. Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980. Hovedkontoret ligger i Moss. Selskapet har 25 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger. KROHNE står for innovasjon og maksimal produktkvalitet og er en av markedslederne innenfor industriell måleteknologi.