Tom Arne Bergmann og Aasmund Hansen ved Fuglesangs er to av foreleserne ved kurset, de andre to er Harald Bergh – Konsulent hos Laserconsult AS og Bjørn Bjørnholdt – Maskiningeniør hos Momentum Norge AS

Fem dager om pumper og mekaniske tetninger

Godt vedlikehold av pumper reduserer driftsavvik og gir god økonomi. Feilsøking og havarinanalyse er viktig for å senke levetidskostnadene. Norsk Forening for vedlikehold arrangerer kurs i drift og vedlikehold av pumper og mekaniske tetninger.

0

Hensikten med kurset er å gi grunnleggende innføring i pumpe- og tetningsteknikk, og målsettingen er at deltakerne skal forstå de forskjellige pumpers virkemåte og anvendelsesområder. Kurset henvender seg til drifts-, vedlikeholdspersonell, f.eks. ingeniører, formenn, operatører, mekanikere og inspektører.

Levetidskonstnader
Foruten å løse en spesifikk oppgave har pumper sentrale funksjoner i både industri og samfunn. Godt pumpehold handler om å holde de langsiktige kostnadene på lavest mulig nivå.
– Kurset har som hovedmål å se både praktisk og teoretisk på emnet. Det gir grundig opplæring av alle typer systemer samt skal gi en forståelse  av viktigheten ved oppretting av roterende utstyr, inkludert lagerforståelse, med hensyn til montering, passninger og smøring, sier Tom Arne Bergmann, en av de foreleserne, til VANytt.

Workshop preg
Undervisningen er basert på teori gjennom forelesninger ved siden av praktiske øvinger.
Kurset er lagt opp slik at de med liten teoretisk forankring også skal få utbytte, så vel de med lengre erfaring.
For at utbyttet skal bli så godt som mulig er det påkrevd at den enkelte deltaker er aktivt med.
De praktiske øvinger foregår på benker som er oppmontert med forskjellige pumpeaggregater. Det vil bli gitt opplæring i vedlikehold av pumper og montering av mekaniske akseltetninger og flettepakninger.

Ti års jubileum
Kurset arrangeres 2 ganger per år og har vært i nåværende form siden 2006. Kurset kan ses på som en oppdatering for personer som arbeider med pumper og tetninger.
– Kurset får meget gode tilbakemeldinger og vi vet at svært mange har anbefalt kurset til kollegaer, sier Stene Kristiansen ved Tekniske Foreningers Servicekontor.
– Vi har hatt veldig mange fra VA på våre kurs, Ca 1/3 av våre kursdeltakere på dette kurset kommer fra denne sektoren, sier Kristiansen til VANytt.

Forelesere:
Tom Arne Bergmann – Divisjonsleder Fuglesangs Limited AS
Bergmann har mange års erfaring fra pumpe og tetningsbransjen. Har arbeidet med pumper og tetninger i 25 år.

Asmund Hansen – Pumpe- og tetningsspesialist Fuglesangs Limited AS
Arbeider med pumpe og tetning, og foreleser innen emne pumper og tetninger

Harald Bergh – Konsulent Laserconsult AS
Harald Bergh har praktisk erfaring med laseroppretting i mer enn 30 år. I tillegg har han også i disse årene, drevet undervisning innen faget. Han er i dag konsulent innen fagområdet.

Bjørn Bjørnholdt – Maskiningeniør Momentum Norge AS
Bjørnholdt har arbeidet med kulelagere i over 25 år og er kjent som en guru innen fagområdet. Har hatt ansvar for opplæring og prosjekter for SKF i 20 år.
 Les mer om kurset her