Roy Salminen, daglig leder og Arvid Engløkk, prosjektleder og gründer, QPS. Foto: Jon Are Berg Jacobsen

Rørprodusent kjøper pumpeleverandør

I følge en pressemelding fra Pipelife er oppkjøpet i tråd med Pipelifes strategiske utvikling for å bli en komplett systemleverandør. Pipelife leverer systemløsninger effektiv transport og beskyttelse av vann og energi. Nå utvides dette altså med pumpestasjoner.

0

Det drar seg til i kampen om å levere større pakker til VA-prosjekter.

Nylig inngikk Ahlsell Norge avtale om kjøp av samtlige aksjer i Intec Pumper, som en del av Ahlsells satsing innen vann, avløp (VA) og bygg.

Nå er det klart at Pipelife kjøper QPS i Levanger, en annen leverandør av pumpestasjoner.

– De siste årene har vi beveget oss fra å være en rørprodusent til å levere smart rørsystemer. Med overtakelsen av QPS kan vi nå også levere komplette pumpestasjoner. QPS sin kompetanse på prosjektering og design passer godt inn i vår strategi fremover, sier administrerende direktør Sigmund Aandstad i Pipelife Norge i en pressemelding.

Med overtakelsen får Pipelife også en ny forretningsmulighet med QPS sine energiløsninger ved bruk av sjøvann til oppvarming og nedkjøling.

Teknologien er i bruk flere steder i landet og vil være et viktig skritt innen bærekraftig oppvarming og kjøling av bygg og industri. Norge har en lang kystlinje med kontinuerlig tilførsel av energi, og med mye industri. I et marked med uforutsigbare strømpriser har vi tro på at mange vil gjøre investeringer knyttet til det grønne skiftet.

– QPS har et spennende produktspekter med høy grad av prefabrikasjon. Pumpestasjonene produseres ferdig i et kontrollert miljø i verkstedet og trenger minimalt med bearbeiding på byggeplass. Fremover må vi effektivisere måten vi bygger og installerer på. Da er prefabrikasjon i kontrollert miljø en del av løsningen. Her har QPS kommet langt og bygget opp en unik kompetanse, sier direktør Sigmund Aandstad i Pipelife Norge i en pressemelding.