Innva vokser videre

0
Innva er tilfreds med utviklingen. F.v. Rune Karang, MA-sjef, Hans Erik Maastad, daglig leder og Nina Standahl, administrasjons- og markedssjef

For snart tre år siden etablerte selskapet Innva seg på Skui, med produkter fra Hawle som viktigste varer i produktutvalget. Siden den gang har man hatt en meget positiv utvikling, ikke minst innen VA, der det for tiden er høy aktivitet.
– Det høres kanskje merkelig ut fra noen som har innarbeidede varer som Hawle produkter i porteføljen, men det var sannelig ikke enkelt å komme i gang. Bare det å få varene over grensa til Norge krevde forskuddsbetaling av mva, og for en nystartet bedrift var det mye penger å legge ut. Samtidig tar det tid før varene blir solgt. Heldigvis er dette blitt enklere nå. I tillegg er det strenge krav fra det offentlige, det koster tid og penger å komme igang, men nå har vi bra flyt, sier daglig leder Hans Erik Maastad ved Innva til VANytt.

Back-office: F. v. Truls Søhol, lagersjef, Jan-Erik Kristiansen, ordre og Jens-Erik Verheugen, ordre.

Høy aktivitet
Aktiviteten i VA-bransjen er høyere enn noen gang og Hawle produkter er etterspurt. – Det er gode tider og vi er i vekst med våre kvalitetsprodukter. Det er faktisk ikke lenge siden vi selv gikk med skurebøttene her, så vi har alle beina solid plantet på jorda. Vi ønsker å holde det vi lover kunden, vi kunne sendt selgere til øst og særlig vest, men alt skal følges opp og leveres til tid. Vår strategi har vært å bygge opp backoffice først, for å kunne yte best mulig service til kundene. Men nå er tiden for å ansette selgere og vi har som mål og ansette tre selgere i løpet av året, sier han.
At man fra starten av kunne stille med et fullt utvalg av Hawle produkter har naturligvis vært bærebjelken i virksomheten. Det er heller ingen hemmelighet firmaet består av folk som kjenner produktene svært godt fra før. – Å starte på bar bakke uten økonomisk historikk var kanskje det mest utfordrende, forteller Maastad, som også vil si et par godord om leverandørene Hesselberg Truck og Sparebank1, som sto last og brast og fant løsninger for en nystartet virksomhet.
– Vi har fått hjelp og tillit av mange underleverandører som har stolt på oss, det glemmer vi ikke, sier han.

Vannsparing: Ivar Aasen opplever god interesse for trykktyringsløsninger, som hjelper til å redusere lekkasjetap om natten.

Service viktig
Plasseringen på Skui er det kanskje noen som stusser over, men ifølge Maastad er det ikke lenger så enkelt å finne kombinasjonsbygg av lager og kontor.
– Det er den gode gamle formelen for handels- og servicebedrifter vi følger. Alt under samme tak, der alle vet hva som foregår og er på lag. Ser man et lite øyeblikk bort fra selve produktene handler det i bunn og grunn om god service og oppfølging. Det er det kundene vil ha, og som til syvende og sist bestemmer om man har «et ærbe å gå te», som vi pleier å si i Plankebyen, sier Maastad som dermed også røper at han er østfolding.
En del av satsingen på service er selskapet Innva Rørleggerservice, som man samarbeider nært med, holder til i samme bygg og som kan rykke ut på kort varsel.
Ved siden av ventiler, sluser, kuplinger og muffer satser man bredt innen VA, der også reguleringsventiler med trykkstyring og trykkreduksjon er en viktig produktgruppe med et bredt utvalg. – Jeg vil også trekke fram Baio, et bolte- og korrosjonsfritt koblingssystem som er blitt umåtelig populært. VA-bransjen har mye godt i vente, og vi skal være på plass for kundene når de trenger oss, med gode løsninger, sier Maastad.